Sportfest Volendam wil jeugd laten ervaren dat sport net zo leuk is als spelcomputers

Het duurt nog een paar maanden, maar de voorbereidingen voor Sportfest Volendam zijn in volle gang. Het evenement dat plaatsvind op het terrein van het Sportfondsenbad de Waterdam in Volendam bevat meerdere onderdelen. Zo kunnen mensen kennis maken met trainingen in zwembaden, wedstrijden, clinics, workshops en demonstraties.

Redactie 12 december 2019, 14:30

Tijdens het Sportfestival Volendam zal het terrein helemaal in het teken staan van Healthy- en work out Lifestyle. Méér dan 120 actieve demonstraties en clinics op de work out Festival Ground, wedstrijden in The Battle Arena, meer dan 40.000 m² terrein met de laatste work out need to haves en een Healthy Food & Sport Area.Hier kunnen de bezoekers nieuwe, verse en gezonde maaltijden proeven en kennis maken van de nieuwste trends in de sport.

Op vrijdag 12 juni staat het evenement in het teken van de jeugd. Het festival rekent op 5.000 leerlingen van scholen uit de wijde omtrek. Deze leerlingen kunnen kennismaken met sport en educatie op verschillende niveaus. Doelstelling: De jeugd te laten ervaren dat sport net zo leuk is als de PlayStation en de bewustwording van lichamelijke klachten bij langdurig gebruik van de telefoon en iPad!

Sportschoolchallenge
Om de jeugd nog bewuster te maken van het gebruik van smartphones, tablets en computers is er door de organisatie een challenge opgezet: “We laten tijdens het sportfestival onder meer zien wat de consequentie is voor het lichaam als je de hele dag voorover gebogen staat. Die bewustwording willen we aan de jeugd overbrengen.”

De challenge houdt in dat je in de sportschool de oefening 'overhead press' uitvoert en daar een foto van maakt. Die foto moet worden gedeeld op Facebook, met als begeleidende tekst: 'Wij steunen de doelstelling @sportfestivalvolendam'. Het is de bedoeling dat de deelnemers ook inchecken in hun eigen fitness-school. De school die op het eind de meeste kilo's heeft getild via de overhead press, wint de challenge.

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten