Sportinnovator-project Picoo met 60 andere Nederlandse start-ups naar Las Vegas

Picoo, het interactieve speelgoed dat in 2016 de Sportinnovator Prijs won, timmert hard aan de weg. Samen met 60 andere start-ups uit Nederland gaat het Sportinnovator-project in januari naar Las Vegas voor de techbeurs CES 2018. Als opwarmer stond Picoo vorige week op een Nederlandse editie van CES in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Redactie 01 november 2017, 10:00

Vorig jaar ontving Picoo tijdens het Sportinnovator Event XL de Sportinnovator Prijs in de categorie einde innovatieketen. De opdracht die oprichters van de startup Iris Soute en Daniel Tetteroo meekregen, was om het interactieve speelgoed dat kinderen op een nieuwe manier samen laat spelen naar de markt te brengen. Dat gaat de start-up uit Waalre goed af: op dit moment is het speelgoed in de pre-productiefase en heeft Picoo ook een eerste samenwerkingspartner aan boord: ELI Play, ontwerper van binnenspeeltuinen, zal Picoo aanbieden aan zijn klanten.

Nederlandse afvaardiging

Dat Picoo naar Las Vegas mag voor techbeurs CES komt daarom op het juiste moment. Picoo is daar een afvaardiging van StartupDelta, onder leiding van prins Constantijn. "We zagen in het voorjaar een oproep van StartupDelta voor startups die mee willen naar Las Vegas. Daar kwamen wij eigenlijk vrij vlot doorheen. Afgelopen zomer werden we ook door een Amerikaans CES organisatie goedgekeurd."

CES Unveiled Amsterdam

Afgelopen week stond Picoo als voorproefje op CES 2018 op de Amsterdamse versie: CES Unveiled Amsterdam. Picoo was daar een van de start-ups die, begeleid door prins Constantijn, haar futuristische oplossing mocht exposeren.

Visitekaartjes verzameld

Picoo's CEO Iris Soute was erg enthousiast over CES Amsterdam. "Het is een hele mooie kans voor ons; het is de eerste keer dat we Picoo presenteren op zo'n groot evenement. Verder zijn we altijd op zoek naar nieuwe kansen. En een evenement zoals deze helpt zeker! We hebben daar veel nieuwe contacten gelegd met bijvoorbeeld iemand van Amazon en een instituut voor blinden en slechtzienden. We hebben dus veel visitekaartjes uitgedeeld en verzameld."

CES 2018

De kleine beurs in Amsterdam was een goede voorbereiding op CES Las Vegas, de grootste globale bijeenkomst binnen de innovatiewereld. Van 9 tot 12 januari komen er meer dan 4000 bedrijven om hun merk of nieuwste producten te lanceren. Picoo's CFO Daniel Tetteroo is hoopvol over deze reis. "In Las Vegas zien we een glimp van de wereld buiten Europa. We willen in contact komen met nieuwe klanten en zoeken hier naar kansen om uit te breiden naar Noord-Amerika."

Meer info:

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten