Overzicht

Subsidieoproep implementatienetwerk sport en bewegen geopend

U kunt nu een subsidieaanvraag indienen voor deelname aan het te vormen implementatienetwerk sport en bewegen. Het doel van de oproep is het beter benutten van wetenschappelijke kennis en deze laten landen en borgen in de praktijk. De deadline is op 2 maart 2021 om 14.00 uur.

Redactie 21 december 2020, 14:35

De focus van deze subsidieoproep ligt op het opleiden van sport- en beweegonderzoekers op het gebied van implementatie. Deze onderzoekers gaan samen een implementatienetwerk sport en bewegen vormen. De uiteindelijke ambitie is het in de praktijk vergroten van impact en borgen van kennis verkregen door onderzoek op het gebied van sport en bewegen.

Wie kan subsidie aanvragen?

Per kennisinstelling kunnen maximaal twee aanvragen gehonoreerd worden. De onderzoeker is in dienst van deze kennisinstelling. De deelnemer is bij voorkeur nog geen implementatiedeskundige, maar heeft affiniteit met implementatie en wil zich in deze rol verder ontwikkelen.

Beschikbaar budget

In totaal is € 1.120.000 beschikbaar. Per aanvraag kan maximaal € 80.000 worden aangevraagd. De looptijd van het project is 2,5 jaar. Cofinanciering is verplicht en bedraagt minimaal 30 procent van de totale kosten.

Implementatienetwerk

Het te vormen implementatienetwerk sport en bewegen zal bestaan uit onderzoekers van verschillende kennisinstellingen. Om het bereik van het netwerk zo groot mogelijk te laten zijn, wordt gestreefd naar een verdeling over verschillende kennisinstellingen.
De onderzoekers worden getraind in het faciliteren en adviseren van implementatieprocessen en onderzoek. Bijeenkomsten van het implementatienetwerk worden ingevuld met masterclasses, begeleiding van experts, het inbrengen van kennis van de deelnemende kennisinstellingen en het uitwisselen van ervaringen. De inhoud wordt vormgegeven afhankelijk van de behoeften en uitdagingen die de deelnemers aandragen.

Lees hier de volledige subsidieoproep voor alle informatie over randvoorwaarden, procedure en criteria.