Overzicht

Test jouw innovatie op een sportevenement of festival!

Ben jij een onderzoeker of lector aan een Nederlandse hogeschool of een ondernemer, en heb jij een oplossing om meer mensen te laten sporten en sportief te laten bewegen, of om de sport te verduurzamen?

Redactie 23 november 2023, 12:09

Sportinnovator, Regieorgaan SIA en Innofest werken samen om 10 teams van hogescholen en MKB’ers te helpen met het testen van revolutionaire innovaties op een sportevenement of festival. Heeft jouw team een briljant idee dat de potentie heeft om de sportwereld te transformeren? Meld je dan uiterlijk 20 februari 14.00 uur aan om jouw innovatie te testen op een sportevenement of festival via de website van regieorgaan SIA.

Als je wordt geselecteerd maak je kans op financiering tot € 10.000 via Regieorgaan SIA. Daarnaast kopen de geselecteerde MKB-bedrijven de diensten in van Innofest en krijgen deze vervolgens 100% vergoed. Dit bedrag is bovenop de € 10.000,-

Dus wil je jouw sport- of beweegconcept testen voor een ander publiek? Of wil je onderzoeken hoe een nieuwe doelgroep reageert op jouw nieuwe bal, sportartikel of jouw pop-up uitleenconcept voor sportmaterialen? Of heb jij de oplossing om het gebruik van plastic op sportevenementen terug te dringen? Meld je aan!

Iets voor jou en je team?

  • We zoeken teams bestaande uit hogescholen en MKB'ers die innovaties ontwikkelen die eraan bijdragen dat meer mensen gaan sporten en sportief bewegen, of die de duurzaamheid van de sport stimuleren.
  • De hogeschool speelt een centrale rol in het team en dient de aanvraag in.
  • Elk team moet minstens één MKB-partner betrekken. Deze MKB-partner kan variëren. Van een startup gericht op sporttechnologie tot een bedrijf dat een specifieke sportgerelateerde innovatie heeft ontwikkeld, of een ondernemer met een innovatief idee dat de sportwereld kan veranderen.
  • Geselecteerde teams krijgen de kans om hun innovaties te testen tijdens vooraanstaande sportevenementen of festivals, zoals Eurosonic Noorderslag, Oerol of DGTL. Dit biedt de mogelijkheid om ideeën in een realistische omgeving te valideren en waardevolle feedback te verzamelen.
  • Naast financiële ondersteuning wordt begeleiding geboden aan de geselecteerde teams bij het testen van hun innovaties.
  • Er wordt nadrukkelijk NIET gezocht naar innovaties op het gebied van fan engagement en voedsel en drank, zoals duurzame frisdrank.

Waarom is testen zo belangrijk?

Assumption is the mother of all fuck-ups. Daarom gelooft Innofest heilig in het belang van testen. Negen op de tien innovaties falen, omdat een prototype onvoldoende is getest voordat het de markt opgaat. Dit kost een hoop tijd, geld en energie. Daarom helpt Innofest ontwikkelaars van duurzame en sociale innovaties met het vormgeven van een effectieve test en koppelt ze aan testlocaties die zo dicht mogelijk bij de realiteit komen, zoals festivals. Door met de opgehaalde data hun product of dienst te verbeteren, kunnen de bedenkers van innovaties meer impact creëren.

Het programma

In een serie van drie workshops (Innolessen) krijgt de testcase stap voor stap vorm. Voor en tijdens de uiteindelijke praktijktest op een sportevenement of festival krijgen de deelnemers persoonlijke begeleiding van een testexpert om een optimaal testresultaat te bereiken.

Na afloop van de testcase op het festival volgt er een evaluatieworkshop. Hierin blikken de deelnemers terug op de testcase en vooruit op mogelijke toekomststappen. Zo zorgen ze ervoor dat de opgehaalde data ook daadwerkelijk gebruikt wordt om het prototype te verbeteren.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Lectoren en senior en docent-onderzoekers van hogescholen kunnen een aanvraag indienen. Dat kan vanaf de publicatie van de call for propopals tot dinsdag 20 februari 2024 om 14.00 uur.

Webinar en innovatiemiddag

Voor meer informatie over deze regeling kun je je aanmelden voor het informatieve webinar op 11 januari. Daar komen ook twee onderzoeksteams aan het woord die vorig jaar met Innofest hebben getest op de Zwarte Cross: VR Dementie en Digital Data Divide. Wil je de week daarna graag meemaken hoe het testen er in de praktijk uitziet? Op 19 januari is er tijdens ESNS in Groningen een speciale innovatiemiddag (lunch + innovatietour) voor geïnteresseerden. Aanmelden kan via deze link --> https://lnkd.in/e6CmMPi8

Meer informatie

Niels Reijgersberg, innovatieadviseur kennis & publiek private samenwerking
niels@sportinnovator.nl
+31 (0) 70 349 54 21

Jerry Verschuren, programmamanager Regieorgaan SIA
jerry.verschuren@regieorgaan-sia.nl
+31 (0) 6 22 64 62 55

Elisha Weeber, innovatiescout Innofest
elisha@innofest.co
+31 (0) 6 15 49 98 15

Gerelateerd nieuws