Overzicht

Vacature: Sport Data Steward bij TU Delft

Sport Data Valley wil dé nationale onderzoeks- en innovatie-insfrastructuur op het gebied van sport data worden. Voor de uitbreiding van dit team zoekt TU Delft een data steward met ervaring in het modelleren van data, data-analyse, programmeren, data management en aantoonbare affiniteit met de (top)sport omgeving.

Redactie 14 mei 2019, 11:31

De data stewards geven advies en helpen bij het maken van technologische keuzes, gebruik van datastandaarden en analysemogelijkheden en voeren eventueel zelf ook analyses uit voor geselecteerde partijen. Binnen Sport Data Valley werkt een multidisciplinair team van data stewards, die het aanspreekpunt zijn voor atleten, coaches, embedded scientists en andere geïnteresseerden die sportdata willen verzamelen, opslaan, structureren en/of (laten) analyseren.

Functieomschrijving

Dit ga je doen:

- Adviseren over het statistisch modelleren en analyseren van data

- Helpen snel inzichtelijk maken van data middels visualisaties/ dashboards

- Adviseren over datamanagement en het FAIR maken van data en metadata

- Koppelen/inter-operabel maken van verschillende databronnen

- Aanleggen van gestructureerde/gestandaardiseerde dataverzamelingen (databases)

Functie-eisen

- Ervaring in het statistisch modelleren en de analyse van data

- Afgeronde passende HBO- of WO-opleiding zoals (bio-)statistiek, wiskunde, informatica, business analytics, data science, bewegingswetenschappen (met duidelijke kwantitatieve interesse), business intelligence of kunstmatige intelligentie.

- Ruime ervaring met programmeren, bv. R, Python, Java, SQL.

- Ervaring met data management tools.

- Ervaring met project management software (gebruik van tools zoals redmine, git).

- Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.

Als data steward werk je vraag-gestuurd en ben je inhoudelijk bezig. Je neemt ook zelf initiatieven, bent analytisch, communicatief en sociaal vaardig, hebt ervaring met het werken in multidisciplinaire teams en affiniteit met het werken in een sport (-wetenschappelijke) omgeving. Jij bent de spin in het web voor de aansluiting met diverse aan SDV gelieerde data science onderzoekers (o.a. aan de TU Delft) en hebt regelmatig contact met de sporters, beleidsmakers en bedrijfspartners waar je intensief mee samenwerkt. Je bent ook betrokken bij het opstarten van het data lab in Scheveningen bij het Sailing Innovation Centre. Ook de data science support voor onderzoekers in het grote landelijke blessurepreventieproject genaamd ‘Citius Altius Sanius’ behoort tot de dagelijkse werkzaamheden.

Meer informatie

Meer informatie over de vacature – zoals de arbeidsvoorwaarden - vind je hier.

Gerelateerd nieuws