Overzicht

Video's: Sportinnovaties in de landelijke media

Jellarius is 1 van de 5 winnaars van de Innovation Challenge Energieneutrale Sportaccomodaties. Met zijn Zonnetapijt Wattage BV is hij na het winnen van de challenge dusdanig verder ontwikkeld dat zijn innovatie steeds meer begint op te vallen.

Redactie 04 december 2019, 17:00

Dinsdag 3 december was Jelle daarom te zien in het RTL programma EditieNL. Het programma ging bij hem op bezoek om te kijken hoe zo'n zonnetapijt op een sportveld nou precies werkt. "Kijk naar die leegstand die hier op dit moment op deze velden plaatsvindt", zegt hij over het voetbalveld dat op dat moment niet in gebruik is. "Waarom kunnen we die ruimte niet gebruiken om energie op te wekken? Het is de bedoeling om het hele voetbalveld te bedekken met zonnepanelen. Dat kunnen dan in totaal 1.200 panelen zijn."

Er zijn meer innovaties om slim om te gaan met energie. Ook in combinatie met water. Dat legt Martin Olde Weghuis uit bij Het Groene Oosten. Het Green Source Systeem dat wordt getest bij VV Rigtersbleek in Enschede is ontwikkeld door drie bedrijven uit het oosten en moet zorgen voor het hergebruiken van water. Het water wordt opgevangen onder het voetbalveld en daarna gereinigd. Maar niet alleen de regen die uit de lucht valt, ook het water uit de hele omliggende wijk wordt opgeslagen onder het veld van VV Rigtersbleek.

Bekijk precies hoe het zit in de video hieronder.

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten