VWS beloont startups en mkb’ers die werken aan energieneutrale sportaccommodatie

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is op zoek naar startups met vooruitstrevende en innovatieve energiebesparings- en opwekkingsmethoden die gaan bijdragen aan energieneutrale sportaccommodaties. De beste ideeën maken kans op financiële ondersteuning tot maximaal €100.000,- voor de volgende stap in hun innovatiecyclus.

Redactie 09 april 2018, 17:30

Nederland telt ruim 24.000 sportaccommodaties, zoals voetbalclubs, tennisclubs, zwembaden en sporthallen. Sportaccommodaties zijn daarmee een belangrijk onderdeel van de gebouwde omgeving.

De sportsector kent sinds 2016 een subsidieregeling die het treffen van energiebesparende maatregelen en de opwekking van duurzame energie bij sportverenigingen stimuleert door het gebruik van conventionele maatregelen.

Daarom zoekt VWS naar sportaccommodaties die met vooruitstrevende en innovatieve energiebesparings- en opwekkingsmethoden bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen die Nederland heeft ondertekend in Parijs. De beste ideeën worden in staat gesteld om de volgende fase van de innovatiecyclus uit te voeren.

Er is in totaal €500.000,- innovatiebudget beschikbaar. De beste ideeën ontvangen maximaal €100.000,- om de volgende stap van hun innovatie te realiseren. Dit kunnen dus 5 winnaars van €100.000,-, 10 winnaars van €50.000,- of andere combinaties zijn.

Om in aanmerking te komen voor het innovatiebudget en voor de precieze voorwaarden kan je kijken op de starthubs-website van VWS.

De winnaars worden bovendien geïntroduceerd bij alle partners binnen het Sportinnovator programma en maken kans om gebruik te kunnen maken van de vele ondersteuningsmogelijkheden die dit programma biedt, zoals expertise, netwerk en nieuwe subsidie mogelijkheden om innovaties te versnellen en naar de markt te brengen.

Gerelateerd nieuws