Overzicht

Wageningen University & Research biedt gratis cursus aan over voeding in de sport

Voor een actief en gezond leven is aandacht voor voeding een niet te onderschatten onderdeel. Effectieve trainingen en optimale prestaties vallen of staan bij goede voeding. Dat bedachten ze bij Wageningen University & Research ook. En daarom hebben zij een gratis online cursus opgezet die vanaf 19 november te volgen is.

Redactie 08 november 2019, 11:30

De gratis online cursus, genaamd 'MOOC Nutrition, Exercise and Sports’ wordt onder meer gegeven voor Dr. Marco Mensink, Assistant Professor Nutrition, Energy metabolism & Health bij Wageningen University & Research. De deelnemers leren over hoe je een onderbouwd voedingsadvies kan geven, wat de invloed van voeding is op sportprestatie (belangrijke voedingskundige aspecten van trainen, zoals energie, koolhydraten & vetten, eiwitstofwisseling en vochtbalans) en wat de rol van micronutriënten en supplementen bij trainen en sport is.

Voedingsdeskundige aspecten van trainen & sport begrijpen
De cursus gaat niet gedetailleerd in op wát je precies wanneer en waarom moet eten. Het gaat er juist om dat de cursisten de voedingskundige aspecten van trainen en sport leren te begrijpen. Op die manier worden er geen voorgekauwde onderdelen aangeleerd, maar kunnen eigen onderbouwde beslissingen worden genomen en voedingsadviezen en -claims kritisch beoordeeld.

De MOOC is relevant voor sport- en gezondheidscoaches, diëtisten en fysiotherapeuten, en mensen die werkzaam zijn in de (sport)voedingsindustrie. Maar zeker ook interessant voor de al dan niet (professionele) sportliefhebbers!

Duur: 6 weken
Tijdsinvestering: 4-8 uur per week

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten