<
Overzicht

Weet jij hoe we VMBO leerlingen meer kunnen laten sporten?

Denk met ons mee!

Weet jij hoe we VMBO leerlingen meer kunnen laten sporten?

Bij ZonMw willen we dat graag onderzoeken. We zoeken tussen de 20 en 30 deelnemers die mee willen denken over hoe jongeren (met name uit het VMBO onderwijs) te motiveren meer te sporten. Werk jij bijvoorbeeld als VMBO-docent, buurtsportcoach, ouder of heb je gewoon passie voor sport en jongeren? Meld je vóór 9 maart, 14.00 uur aan via de ZonMw website (link onderaan pagina).

Redactie 19 januari 2021, 16:47

Opgeven kan via ZonMw.nl. Hiervoor dien je verschillende formulieren in te vullen. In deze formulieren zet je duidelijk waarom juist jij hieraan mee wilt doen. Als we jou kiezen nodigen we je uit voor de Sandpit (14-18 juni). Tijdens deze vier dagen gaan we met elkaar aan de slag, zo zoeken we samen uit waarom het nog niet lukt om VMBO jongeren aan het sporten te krijgen en wat we missen om dit te veranderen. Vervolgens bedenken we met elkaar nieuw onderzoek om VMBO jongeren in beweging te krijgen. Aan het einde van de vier dagen willen we maximaal drie goede voorstellen geformuleerd hebben. Deze voorstellen worden dan beoordeeld op bruikbaarheid. Als de beoordeling positief is, kunnen de de plannen ook echt uitvoeren. We willen ervoor zorgen dat er mensen met verschillende achtergronden aan de Sandpit week meedoen.

Wat is een Sandpit week?

Het doel van de Sandpit week is om in 4 tot 5 dagen nieuwe onderzoeksteams te vormen. Om creatief te denken, anders dan dat we nu doen brengen we mensen die meedoen 24-uur 4 tot 5 dagen bij elkaar. Iedereen zit in een nieuwe omgeving en kent elkaar (nog) niet. Juist door elkaar te leren kennen ontstaan er nieuwe ideeën.

Wie kan meedoen?

We zijn op zoek naar VMBO-docenten, buurtsportcoaches, ouders, mensen die passie hebben voor sport en jongeren en misschien wel naar jou! We zoeken mensen die graag samenwerken.

Wat levert het jou op?

  • Je kunt invloed uitoefenen op wat voor onderzoek er gedaan wordt.
  • Je hebt een rol in het onderzoek, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen en testen van sportaanbod.
  • Het levert je nieuwe kennis en/of producten op die jij kan benutten.

Bekijk ZonMw.nl of kom naar de digitale bijeenkomst op dinsdag 2 februari van 15.00 - 17.00 uur. Meld je voor 1 februari aan voor deze informatiebijeenkomst via sportonderzoek@zonmw.nl. Zet in het bericht 'Aanmelding Sandpit Informatiebijeenkomst'.