Sportinnovator Academy

Een accelerator programma voor startups in de sport

Sportinnovator biedt startups de kans om versneld stappen te maken door middel van een programma met workshops, huddles en netwerkmogelijkheden. De Sportinnovator Academy bestaat uit drie verschillende onderdelen:
 

  • Startup Workshops
  • Startup Huddle
  • Business coaching op maat

Startup workshops

De Startup workshops bestaan uit drie verschillende tracks, afhankelijk van de innovatiefase van de ondernemer. Elke track bestaat uit verschillende workshops en levert concrete handvatten om direct mee aan de slag te gaan. De drie tracks zijn:

  1. Propositie ontwerp: na het succesvol doorlopen van deze track heb je je koop- of gebruiksintentie aangetoond. Hiermee is de marktpotentie kwalitatief op kleine schaal aangetoond.
  2. Pilot: na het succesvol doorlopen van deze track heb je op kleine schaal laten zien dat je nieuwe klanten/gebruikers kunt aantrekken en deze kunt behouden. Hiermee is de marktpotentie kwantitatief op kleine schaal aangetoond.
  3. Groei: na het succesvol doorlopen van deze track heb je aangetoond een grote groep nieuwe klanten/gebruikers aan te kunnen trekken en deze te behouden. Hiermee heb je je product-market fit gevonden.

Startup huddle

Elke workshop wordt opgevolgd door een Startup huddle. Tijdens de huddle lichten de deelnemers toe hoe de afgelopen periode voor hen is gegaan. Waar liep je bijvoorbeeld tegen aan, wat ging goed en hoe zie je de komende periode voor je? Deze huddle, ‘dwingt’ de ondernemer om te reflecteren en zorgt ervoor dat de learnings met elkaar gedeeld worden.

Business coaching

Uit de huddles en workshops kunnen soms vragen of onderwerpen komen waarbij extra hulp nodig is. Deze vragen worden individueel of in kleine groepjes opgepakt in gerichte coaching-sessies.

Meer informatie

De Sportinnovator Academy wordt aangeboden in samenwerking met Forty. Ook interesse om met jouw innovatieproject deel te nemen? Mail dan naar info@sportinnovator.nl.