Menu

Sportinnovator Academy

Een accelerator programma voor startups in de sport

Sportinnovator biedt startups de kans om versnelt stappen te maken door middel van een programma met workshops, huddles en netwerkmogelijkheden. De Sportinnovator Academy bestaat uit drie verschillende onderdelen:

  • Startup Huddle
  • Startup Workshops
  • Business coaching op maat

Startup huddle

Elke maand organiseren we een Startup huddle. Tijdens de huddle lichten de deelnemers toe hoe de afgelopen periode voor hen is gegaan. Waar liep je bijvoorbeeld tegen aan, wat ging goed en hoe zie je de komende periode voor je? Deze huddle, ‘dwingt’ de ondernemer om te reflecteren en zorgt ervoor dat de learnings met elkaar gedeeld worden.

Startup workshops

De Startup workshops bestaan uit korte, krachtige sessies. Er zijn verschillende soorten workshops beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een Lean Canvas workshop, waarin het doel is dat je de ontwikkelcyclus van jouw innovatie zo kort mogelijk maakt en toetst of je bedrijfsmodel echt klopt. Of een Go-to-market workshop, waarin we inzoomen op jouw doelgroep, product, pricing, distributie en marketing. De workshops zien er in onderstaande volgorde, zo uit:

  1. Oplossingsvalidatie: Hoe je je oplossing kunt valideren bij de doelgroep en feedback kunt ophalen waar je écht iets aan hebt.
  2. Viability: De levensvatbaarheid en winstgevendheid van je oplossing: nu en in de toekomst.
  3. Groeistrategie: Kom erachter waar je groeipotentie zit, hoe je dit kunt meten en hoe je dit vervolgens kunt optimaliseren.
  4. Signify: Q&A met Frank van der Vloed.
  5. Terugblikken en vooruitkijken: Afsluitende workshop waarin we terugblikken op de resultaten van het afgelopen jaar en vooruitkijken naar de stappen voor volgend jaar.

Wil jij meer weten over de inhoud van de workshops? Meld je via dit formulier aan voor uitgebreidere documenten. Na aanmelding ontvang je de documenten per e-mail.

Business coaching

Uit de huddels en workshops kunnen soms vragen of onderwerpen komen waarbij extra hulp nodig is. Deze vragen worden individueel of in kleine groepjes opgepakt in gerichte coaching-sessies.

Meer informatie

De Sportinnovator Academy wordt aangeboden in samenwerking met Forty. Ook interesse om met jouw innovatieproject deel te nemen? Mail dan naar info@sportinnovator.nl.