Overzicht

Dag van het Sportonderzoek 2020: ‘Iedereen aan zet!’

Dit najaar vindt de DSO2020 plaats in Eindhoven. Op 12 november is Fontys Sporthogeschool de gastheer van de 11e editie van de Dag van het Sportonderzoek.

Locatie Eindhoven
Datum 12 nov 2020, 10:00 - 17:00

Het centrale thema van de DSO2020 is ‘Iedereen aan zet!’.
Burgers nemen initiatief om invulling te geven aan hun sport- en beweeggedrag, worden steeds vaker gevraagd om actief mee te denken om hun eigen situatie te veranderen én zijn ook meer en meer een betrokken partij bij onderzoek en dataverzameling.
In een tijd waarbij problemen steeds complexer worden, zoals de actuele situatie van sport in een 1,5 meter-maatschappij lijken creatieve oplossingen de enige uitweg.

De eerste keynote spreker is inmiddels al vast gelegd: Koert van Mensvoort. Hij is een computerwetenschapper, kunstenaar, auteur en filosoof en directeur van Next Nature Network. In zijn keynote wil Van Mensvoort een ‘paradigm shift’ tot stand brengen bij de deelnemers aan de Dag van het Sportonderzoek. Er wordt een rijker natuur- en technologiebegrip uitgedragen en suggesties gedaan hoe technologie en biologie beter met elkaar in balans gebracht worden. Niet terug, maar vooruit naar de natuur!

Kennis delen
Het belangrijkste onderdeel van de Dag van het Sportonderzoek is onmiskenbaar het delen van kennis uit onderzoek. Daarom roepen we hierbij alle sportonderzoekers van Nederland en België op om hun abstracts in te sturen en hun kennis te delen tijdens de DSO2020.

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten