Overzicht

Nationale Sport Vakbeurs

Op 10 november 2021 vindt de 10de editie van de Nationale Sport Vakbeurs plaats in de Evenementenhal in Gorinchem. Op deze beursdagen is er een sterk inhoudelijk programma met interessante kennissessies, amusement met bekende gezichten in de sport en sportieve activiteiten. Alle bezoekers en exposanten delen dezelfde passie: sport! Ook dit jaar staan er weer innovaties uit rondes van Sportinnovator op de Nationale Sport Vakbeurs.

Locatie Evenementenhal Gorinchem
Datum 10 nov 2021, 10:00 - 17:00

High5spel
Het High5spel maakt het de trainers makkelijker om met het team tot afspraken te komen. Aan de hand van spelkaarten met een stelling, rollenspel of quiz werken de teams op een leuke en speelse manier toe naar 10 teamafspraken. Deze zijn verdeeld over 5 thema’s: de scheidsrechter, materiaal en omgeving, de tegenstander, het resultaat en ons team. De spelers bepalen zelf wat zij afspreken en zetten hier na het spelen van het spel hun handtekening onder. De begeleiding van het spel is in handen van de leider of trainer van het team. High4Spel won in 2019 de Nationale Sportinnovator Prijs en staat dit jaar ook op de Nationale Sport Vakbeurs.

Uniek Esports
In Nederland zijn ruim 1,6 miljoen mensen matig of ernstig lichamelijk beperkt. Online gaming is populair onder deze doelgroep. Er zijn relatief weinig fysieke handelingen voor nodig en het anonieme karakter biedt een kans om deel te nemen aan een community, zonder dat een beperking direct zichtbaar is. Desondanks zijn esports nog niet voor iedereen toegankelijk. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin er beperkingen zijn op het vlak van zien, horen, lezen, bewegen en/of gedrag. Om hiervoor oplossingen te bieden, zette Sportinnovator de challenge Inclusieve(re) Esports uit. ESL Benelux was met het project ‘Uniek Esports’ één van de winnaars. Uniek Esports staat op het esportsplein van de Nationale Sport Vakbeurs. Alvast meer weten? Lees hier verder.