Overzicht

Brightlands Sportinnovator Center

Let's move sports to the next level

Wij geloven in het verduurzamen van de top-, aangepaste- en breedtesport die naast het bevorderen van de sportprestaties bijdraagt aan een gezonde en vitale samenleving en welvaart door het aanjagen van vernieuwende materiaal- en duurzaamheid innovaties, waarmee we ook de positie van de (lokale) ontwerp- en maakindustrie kunnen versterken.

Brightlands Sportinnovator Center (BSC) is een initiatief waar een samenwerkingsovereenkomst tussen Brightlands Chemelot Campus (BCC) en Mullens Sports & Health Innovations (MSHI) aan ten grondslag ligt.

BSC fungeert als loket voor (top)sport innovaties met projectmatige aanpak tot nieuwe toepassingen maar met potentie (businesscase) in de breedtesport op het gebied van materialen en duurzaamheid. Dit zijn “bottom-up” demoprojecten als showcase voor nieuwe innovaties maar ook ontwikkelprojecten, applicatiegericht met typisch “makerspace” gehalte op basis van marktvraag en sportbehoeftes: een constellatie van ad-hoc samenwerkingen tussen sport, MKB, kennisinstellingen en leveranciers rond materialen en oplossingen voor duurzaamheidsvraagstukken binnen het thema sport.

Impressie

Gerelateerd nieuws