Overzicht

Innovatielab Thialf

Thialf is het schaatshart van de wereld. Om deze voorsprong te continueren en verder te bouwen is innoveren een must! Het Innovatielab Thialf zal ervoor zorgen dat de schaats- en skeelersport beter meetbaar, interactiever en toegankelijker wordt en vooroploopt in het digitale tijdperk.

Over Innovatielab Thialf

Het Innovatielab Thialf is een samenwerking van Thialf, Sportstad Heerenveen en Topsport NOORD, die gezamenlijk investeren in sportinnovaties voor de topsport, breedtesport en fanbeleving. Het Innovatielab Thialf zal innovatieprojecten initiëren, uitvoeren en vermarkten in samenwerking met partners uit de sport, het bedrijfsleven, de wetenschap en de overheid. Hierbij zal de focus liggen op drie punten:

  • Verbetering van sportprestaties
  • Verbetering van sportbeleving
  • Optimaliseren van sportaccommodaties

Schaats en skeelersporten zullen hierbij de motor zijn voor het realiseren van innovaties.

Uniek aan het Innovatielab Thialf is dat de test en meetapparatuur zijn geïntegreerd in de snelste laaglandbaan van de wereld en dat Thialf een “living lab” wordt, welke als proeftuin gebruikt kan worden voor partners en klanten.

Door sportinnovaties in te zetten om schaatsen beter meetbaar, interactiever en toegankelijker te maken wil het Innovatielab Thialf de schaats en skeelersport populairder maken in binnen en buitenland en heeft daarbij als ultiem doel om van Thialf de onbetwiste gouden standard van schaatsaccommodaties wereldwijd te maken.

Projecten Innovatielab Thialf
  • Sprint Coach App

Innovatielab Thialf werkt samen met de KNSB en het bedrijf Sportunity aan een webapplicatie die snelheden live kan terugkoppelen aan de coaches en de schaatsers. Deze terugkoppeling zal worden gedaan in de “Sprint Coach” app.

  • Trainingbelasting van Schaatsers

Doel van dit project is om met de technische, praktische en wetenschappelijke insteek van de partners de voorwaarden te scheppen zodat in de toekomst de interne en externe trainingsbelasting van schaatsers eenvoudig gemeten kan worden.

  • Digitalisatie schaatssport

Om meer inzicht te krijgen in de schaatsprestatie en daarmee betere trainingen te geven en een interactieve schaatsbeleving aan te bieden voor de fans is het tijd dat de schaatssport digitaliseert!

Impressie

Bekijk meer impressies

Gerelateerd nieuws