Menu
Overzicht

Shimano Experience Center

Het Shimano Experience Center is gevestigd in het hart van de recreatieve en sportieve fietscultuur in Nederland: in het Zuid-Limburgse Valkenburg. Onder één dak bevinden zich het experience center, het bikefitting.com lab en een werkplaats. Het centrum fungeert als test locatie voor fiets consumenten van alle soort en leeftijd, het is tevens een inspiratiepunt en kenniscentrum voor alles wat met de fiets te maken heeft.

Het Shimano Experience Center is gespecialiseerd in alles wat met fietsen te maken heeft, zoals top- en breedtesporteventementen, urban mobility en vitality, urban cargo, fieldlabs, human fitting, fietsvaardigheid- en fietsveiligheidszaken. Het Shimano Experience Center is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Valkenburg. De gemeente profileert zich als enthousiast stakeholder in het centrum en prijst het kopmanschap die uit het centrum naar voren komt.

Bikefitting.com
De expertise van het bikefitting.com lab is om op basis van biomechanica en bewegingswetenschappen tot een praktische meetmethode te komen voor het optimaliseren van fiets efficiëntie en comfort. Bikefitting.com is geheel geïntegreerd in het Shimano Experience Center. Bikefitting.com houdt zich tevens bezig met verschillende innovaties op het gebied van ergonomie en performance.

Visie Shimano Experience Center
De visie van het Shimano Experience Center is om een service georiënteerd ecosysteem rondom fietsen te creëren. De focus ligt op top-, breedtesport en mobiliteit. Het experience center heeft een hechte relatie met de top van het wielrennen. Dat brengt veel mogelijkheden met zich mee en inspireert. Het centrum heeft naast de topsport connectie een duidelijke visie hoe het de breedtesport en bewegen per fiets kan ondersteunen. Dat heeft onder meer betrekking op veilig en verantwoord fietsen; zowel in het dagelijkse gebruik alsook in de sportieve setting. Maar ook welke rol de fiets in mobiliteit kan spelen, óf hoe lokale overheden om kunnen gaan met recreatieve fietsevenementen.