Overzicht

Sport Data Center

Het Nederlandse Sport Data Center (SDC) biedt sportmannen en -vrouwen, coaches en bonden een hoogwaardige data analytics omgeving en services. Onze wetenschappers werken samen met sportteams en overkoepelende organisaties.

Services voor professionals en amateursport

Wij bieden sportmannen en -vrouwen, coaches en bonden toegang tot hoogwaardige omgeving van data-analyse en services. Op dit moment werken we onder meer samen met NOC*NSF, Team Lotto Jumbo/Jac Orie, PSV en Infostrada. Ook de breedtesport profiteert van ons onderzoek.

Erkenning en ondersteuning van de overheid

Het SDC is erkend als een Sportinnovator expert center door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Onlangs ontvingen we 250.000 euro om creatieve innovaties te doen.

Over ons

Het Sport Data Center (SDC) bestaat uit de data science disciplines van de Universiteit Leiden en de TU Delft, in combinatie met sportwetenschappelijke takken van het Amsterdam Institute of Sport Science en het Sports Engineering Instituut van de TU Delft.

Sterke combinatie

Ons partnerschap bestaat uit zowel excellente data scientists als sportingenieurs. Twee van hen hebben de prestigeuze ERC Advanced Grant ontvangen en één is winnaar van de Spinozaprijs. De samenwerking zorgt voor nieuwe inzichten in het onderzoeksveld. Bovendien verbindt het centrum de wetenschappelijke top met de atletische top.

Onderzoeksgroepen

Meer dan 15 onderzoeksgroepen zijn verbonden aan het SDC. Vind hun vertegenwoordigers in de rechterkantlijn.

Aangesloten bedrijven

Een aantal bedrijven heeft zich inmiddels aangesloten bij het SDC.

  • Ortec
  • TNO
  • Qualogy
  • Infostrada/Gracenote
  • Fit!Vak
  • Kenniscentrum Sport
  • KPN

Impressie

Gerelateerd nieuws