Menu
Overzicht

Aankondiging Sportinnovator Vouchers

Vanaf maart krijgen sportbonden en gemeenten de mogelijkheid om een Sportinnovator Voucher aan te vragen. Het doel van deze subsidie is het stimuleren van sportinnovaties op een laagdrempelige manier. Sportbonden en gemeenten doen in samenwerking met een Sportinnovator-centrum een aanvraag.

Redactie 07 februari 2020, 13:31

Om welke vragen gaat het?
Als gemeente of sportbond (inclusief KVLO, NL Actief en Gehandicaptensport Nederland) loop je waarschijnlijk wel eens tegen innovatievragen aan. De vragen passen binnen de ambities van het Nationaal Sportakkoord. Bijvoorbeeld: op welke manier kunnen wij ons park inrichten om mensen te laten bewegen of is er een nieuwe spelvorm te ontwikkelen om een sport aantrekkelijker te maken voor de jeugd?

Werkwijze
Als bond of gemeente ga je op zoek naar een Sportinnovator-centrum dat jou kan helpen bij het oplossen van je innovatievraag. Als deze match zelf niet lukt kunnen wij hierbij helpen. Samen dienen jullie een aanvraag in voor een Sportinnovator Voucher. De voucher kun je zien als waardebon; het Sportinnovator-centrum gaat in ruil voor de voucher aan de slag met het oplossen van jouw innovatievraag.

Voorwaarden
Er kan maximaal €10.000 aangevraagd worden per voucher. In totaal is er €200.000 beschikbaar, waarvan een helft beschikbaar is voor sportbonden en een helft voor gemeenten. De looptijd is maximaal 6 maanden. Per Sportinnovator-centrum kunnen er maximaal 2 vouchers toegekend worden. Per gemeente of sportbond kan maximaal 1 aanvraag gedaan worden.

Meer informatie?
Begin maart zullen de definitieve voorwaarden te lezen zijn op www.sportinnovator.nl. Neem voor meer informatie contact op met Nynke Terpstra via terpstra@zonmw.nl.

Gerelateerd nieuws