Overzicht

Badminton innoveert om de sport weer aan populariteit te laten winnen

De badmintonsport is een kleine sport in Nederland. De bond ziet het aantal leden jaarlijks dalen en is daarom op zoek naar een manier om dat tegen te gaan. In eerste instantie moet er stabilisatie komen, maar daarna ook groei van het ledenaantal. En daar is een innovatief plan voor bedacht.

Redactie 02 januari 2020, 18:00

De badmintonsport moet volgens de bond zichtbaarder worden en het imago moet worden opgekrikt. En daarvoor is er een nieuwe manier van badmintonnen bedacht: AirBadminton. Het lijkt verdacht veel op de 'gewone' variant, maar het is toch wat anders. Zo is er bijvoorbeeld een nieuwe shuttle ontwikkeld, waardoor het makkelijker is om buiten te spelen. De wind heeft minder invloed op het spel.

En dat is handig voor de badmintonfestivals die worden georganiseerd (zie video onderaan dit artikel). Tijdens tweedaagse badmintonevenementen die door heel Nederland plaatsvonden kon op die manier goed buiten worden gespeeld. Zo kon de bond zichtbaarheid creëren door middel van het organiseren van clinics, toernooien, challenges en demonstraties. De focus lag daarbij op het hipper en leuker maken van de sport.

Succesvol
In 2019 vonden er zo een aantal festivals plaats die door Badminton Nederland als succesvol werden bestempeld. Duizenden mensen maakten fysiek kennis met de festivals, maar ook online was er resultaat. Een kleine twee miljoen mensen werd bereikt via (sociale) mediakanalen. Het doel is nu om, samen met verenigingen, te kijken ook in 2020 festivals te organiseren om zo de zichtbaarheid van badminton te blijven vergroten. Daarvoor gaat de bond een platform in het leven roepen waarop allerlei informatie is te vinden over zowel AirBadminton als de originele variant. dat moet de plek worden voor de geïnteresseerde sporter.

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten