Basketballers The Jugglers gebruiken videoanalyse van 360Sportsintelligence

Basketbalvereniging The Jugglers uit Enschede is de eerste binnensport vereniging die het videoanalysesysteem van 360Sportsintelligence in gebruik heeft genomen. Clubs, trainers en coaches kunnen automatisch (zonder handmatig filmen) wedstrijden opnemen. Hierdoor kunnen besprekingen met teams en spelers structureel ondersteund worden door eigen beeldmateriaal. Eerder werden vanuit het Sportinnovator-project van 360-Sportinnteligence al drie buitensportaccommodaties voorzien van het camerasysteem.

Redactie 08 november 2016, 10:00

De eerste geluiden zijn zeer positief, voorzitter Roelof Spreen van The Jugglers: “In het verleden hebben we al eens gewerkt met video opnames, maar dan vanuit één hoek. Met het huidige systeem heb je meerdere camera opstellingen en opties zoals inzoomen en slow motion. Een enorme vooruitgang, want beelden zeggen meer dan 1000 woorden!”

Automatische samenvattingen

360Performance is de videoanalyse oplossing van 360Sportintelligence waarmee je opnames inplant, beelden bekijkt, analyseert en presentaties maakt. Het doel: beter worden, als individu en als team. Maar ook handig voor de evaluatie van trainers en scheidsrechters. Het systeem maakt automatische samenvattingen en publiceert opgenomen wedstrijden. Dit vergroot de sportbeleving in de kantine én biedt sponsoren een nieuw platform om zich te profileren. Het videoanalyse systeem is ideaal voor zaalsporten zoals basketbal, volleybal, korfbal, zaalvoetbal, zaalhockey etc. “Een echte aanwinst voor de Deppenbroekhal”, aldus Bas Morsink, directeur van sportbedrijf Sportaal in Enschede.

Overleven door techniek

Basketbalvereniging The Jugglers kwam vorig jaar tot de conclusie dat opleiden in de breedste zin een noodzaak is om op langere termijn te kunnen overleven als vereniging. Niet alleen opleiden van jeugd, maar ook van scheidsrechters en trainers is van belang. Tegelijk kwam de noodzaak tot kwaliteitsverbetering rond de selectieteams naar voren. Hierdoor kwamen The Jugglers met Sportaal in gesprek met de wens om te gaan werken met technische hulpmiddelen.

De gemeente Enschede heeft het videoanalyse systeem aangeschaft, waardoor alle huidige en toekomstige gebruikers van de Deppenbroekhal hiervan gebruik kunnen maken. Zowel structureel als eenmalig kan het systeem gebruikt worden en kunnen beelden in de kantine worden teruggekeken.

Bron: Sportaal

Gerelateerd nieuws