Carla Scholten vertelt bij Omroep Brabant over Embedded Fitness

Carla Scholten bedacht tien jaar geleden dat ze iets wilde doen met gamen en bewegen. Kinderen gamen veel, en dat moest toch gecombineerd kunnen worden met bewegen. Inmiddels werkt Sportinnovator-centrum Embedded Fitness al tien jaar aan interactieve bewegingsconcepten op maat. Scholten vertelt erover aan tafel bij Omroep Brabant.

Redactie 17 september 2018, 13:30

Er was te weinig op de markt, vond Scholten. En dus ging Embedded Fitness zelf interactieve bewegingsconcepten maken. ‘Producten maken die passen bij de doelgroep die we willen bedienen’, stelt Scholten. Die doelgroep is onder andere kinderen. Omroep Brabant nam een kijkje in de interactieve speeltuin van Embedded Fitness, waar Thijs van Stratum uitleg geeft over bijvoorbeeld de smartwall.

‘Kinderen vinden het fantastisch, want het past helemaal bij hun belevingswereld’, vertelt Scholten. ‘Gymleraren moeten er nog iets meer aan wennen. Die zijn leerlijnen gewend, basisvaardigheden aanleren. Daarom is het belangrijk om te kijken hoe het past in de gymles om de gymleraren ook mee te krijgen.’

Scholten presenteert bij Omroep Brabant ook het ‘nieuwe wapen’ van Embedded Fitness: een gymmatje met sensor, dat voor veel doeleinden en ìn het klaslokaal te gebruiken is.

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten