Overzicht

EatMyRide blijft groeien en maakt mooie plannen voor de toekomst

Er is inmiddels anderhalf jaar verstreken sinds startup EatMyRide in maart 2019 werd gefinancierd om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar hun project. Nu, in september 2020, staat er inmiddels een app met een flinke body, waarin uit alle uithoeken van de wereld en meerdere takken van sport interesse in is. Founders Joram Kolf en Hans Nuijt vertellen op hun kantoor in Utrecht enthousiast over de enorme stappen die de app de afgelopen maanden heeft gezet.

Redactie 03 oktober 2020, 07:00

“We hebben de app helemaal vernieuwd”, steekt Kolf van wal. “Én we zijn verdubbeld in mankracht!” Een verklaring voor die groei hebben Kolf en Nuijt wel. “Dat zijn er natuurlijk meerdere, maar het project vanuit Sportinnovator speelt daarin een grote rol. Je begint met een beperkt budget, part-timers en gaat creatieve constructies aan met bijvoorbeeld stagiaires en dat gaat hoe langer hoe beter. Ook de samenwerkingspartners vanuit het consortium zijn heel erg belangrijk voor ons.” EatMyRide kan zo bijvoorbeeld putten uit kennis van Team Sunweb, Wielervereniging CS030, Plat4Mation, Wageningen University & Research en meer partners.

Het begon allemaal in 2019, vlak voor de deadline van het aanvragen van de subsidie verstreek. “Toen heb ik binnen een kleine maand een subsidie aangevraagd bij Sportinnovator. Die werd gehonoreerd en daaruit zijn de samenwerkingen gekomen waardoor we nu grotere stappen kunnen zetten. Alle samenwerkingspartners dragen op hun manier bij aan de verbetering van de app.” Het samenwerken met de professionele wielerploeg Team Sunweb legt EatMyRide zo bijvoorbeeld geen windeieren.

"De data die wij verzamelen over de renners van Team Sunweb, is voor hen van grote waarde om te kijken hoe renners nóg beter kunnen presteren"

Joram Kolf - CEO Eatmyride

Gezamenlijke toekomstvisie met Team Sunweb
“Toen wij zelfs nog maar bezig waren met de haalbaarheidsstudie, nog voor de aanvraag van fase 2 vorige zomer, zijn we bij hen op bezoek geweest. We hebben toen elkaars visie besproken en gekeken naar hoe we tot een gezamenlijke toekomstvisie konden komen. Daar werden we allemaal erg enthousiast van. De data die wij verzamelen over hun renners, is voor hen van grote waarde om te kijken hoe renners nóg beter kunnen presteren. Daarnaast kunnen we zo de expertise van Team Sunweb van voedingsplanning voor wielrenners implementeren in een app die voor zowel profs als consumenten relevant is. Dit is een duidelijke Win-win! En op het moment dat wij er straks voor kiezen om onze app ook aan het grote publiek actief te tonen, hebben we met hen de afspraak om hun sociale-mediakanalen te mogen gebruiken.”

De samenwerking met Wageningen Universiteit zorgt op zijn beurtvoor weer wat meer ademruimte voor de mensen op kantoor bij EatMyRide. Nuijt: “Dan komen er een aantal stagiairs die zich volledig op de voeding gaan richten. Universiteit Twente assisteert ons bij het verbeteren algoritmes, waarin we fulltime ondersteuning krijgen. Het is op die manier dat we zo innovatief mogelijk te werk kunnen gaan. Daarmee bedoel ik dat we steeds beter willen, maar zeker ook kunnen, berekenen wat iemand wanneer moet eten. Dat is geen proces van natte vingerwerk, maar daadwerkelijk per persoon specifiek uitgerekend. Dat is een dusdanig specifiek proces dat we hebben gefinetuned, dat we het hebben gepatenteerd.”

WERELDWIJD
EatMyRide timmert wereldwijd aan de weg, dat is ook terug te zien op de website die in het Engels wordt aangeboden. “Dat komt mede doordat Amerika vooralsnog onze grootste afzetmarkt is. Zoals we de vorige keer al hadden besproken, heeft DC Rainmaker een artikel over ons geschreven en dat heeft flink wat inschrijvingen uit de VS opgeleverd. Zeer waardevolle data, waar we erg blij mee zijn want zo krijgen we een goed beeld van wat voor manier van fietsen er daar wordt gedaan. Denk bijvoorbeeld het verschil tussen gravelfietsen en wegfietsen. Door de aandacht van onder meer DC Rainmaker hebben we ook nog veel meer benaderingen gehad, zoals bijvoorbeeld door ziekenhuizen, maar daar gaat nu nog te veel tijd in steken omdat de zorgmarkt heel anders is. In een later stadium is dit natuurlijk wel interessant.”

Terug naar de samenwerkingen die zijn ontstaan vanuit het consortium. Daaruit is namelijk een volgende stap in het proces naar voren gekomen. Het voorspellende element, buiten de sportprestatie om. De app kan inmiddels goed berekenen wanneer de sporter tijdens de activiteit iets moet nuttigen, maar er zit ook een groot tijdsbestek voor en na.

Wanneer Nuijt en Kolf naar de toekomst kijken, is dat dan ook de grootste speerpunt van de app. “Over één jaar pakt de app ook de voeding rondom de sporter aan.” Nuijt: “Je wil dat sporters écht optimaal presteren tijdens hun activiteit. En de ondersteuning die onze app daarin nu al kan bieden is echt goed, want gebaseerd op data. Maar wat nog ontbreekt, is het hele plaatje. Sporters laten weten wat ze wanneer moeten eten tijdens bijvoorbeeld een hele grote ronde zoals de Giro of de Tour de France. Dat gaat dan van ontbijt, tot after-race-snack.”

Het consortium is volgens Nuijt en Kolf de spin in het web. “De kennis, expertise en extra exposure die het oplevert is voor onze zichtbaarheid echt goud waard. We zijn ook erg benieuwd hoe het er volgend jaar voor staat.” Eén van de dingen die op de planning staan is een implementatie tijdens triathlons. Goed voor een heel nieuw wereldwijd publiek.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Eatmyride-app? Hij is gratis te downloaden in zowel de PlayStore als de Appstore.

Download hier de Eatmyride-app voor de iPhone

Download hier de Eatmyride-app in de Google Play Store

Gerelateerd nieuws