Overzicht

EatMyRide timmert zelf flink aan de weg na financiering in 2019

Acht consortia werden in maart 2019 gefinancierd om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar hun project. Een van die projecten was EatMyRide. Founder Joram Kolf stond in januari 2020 namens het team op Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. CES staat ook wel bekend als de meest prestigieuze technologiebeurs van de wereld en dat heeft Kolf geweten.

Redactie 12 februari 2020, 10:56

First things first. Wat is EatMyRide? Dat is een app die berekent hoeveel, wat en wanneer wielrenners moeten eten voorafgaand, tijdens en na afloop van hun activiteit. Samenwerkingspartners van EatMyRide zijn daarin: Team Sunweb, Sportcentrum Papendal, Wielervereniging CS030, Plat4Mation en Wageningen University & Research. Via incubator UtrechtInc, een organisatie die startups begeleidt, is EatMyRide begonnen aan een traject dat heeft geleid naar onder meer de CES in Las Vegas.

“Via UtrechtInc zijn we in contact gekomen met een Nederlandse handelsorganisatie die met vijftig startups naar die beurs in Las Vegas mocht”, legt Kolf uit. “Wij hebben ons daarvoor aangemeld en zijn door hen uitgekozen om mee te gaan. Maar dan ben je er (nog lang) niet. Je gaat een traject in dat je voorbereidt op de beurs. Want het gaat verder dan met een standje op de beurs staan. Ze laten je van te voren goed nadenken met wat voor doel je naar Las Vegas gaat. Bijvoorbeeld media spreken, grote bedrijven die ook op de beurs staan spreken, investeerders interesseren voor jouw innovatie, noem het maar op. Er komen honderdduizenden mensen op CES af, dus het is goed dat ze je daarop wijzen.”

Plan van aanpak
Voor EatMyRide waren er daarom een aantal dagen georganiseerd om van te voren een soort plan van aanpak te maken. “Omdat de VS toch een net wat ander land is dan Nederland, is het handig dat je daarin tips & tricks meekrijgt voor je vertrekt. Zo hebben we geleerd ons echt in de media te verplaatsen om na te denken wat de meerwaarde is van een gesprek met jouw innovatie. Wie moet waarom over jou schrijven? Dat zijn dingen waar je als jonge organisatie echt mee aan de slag kan. Daarnaast maak je je afspraken op die beurs al vrij lang van tevoren.”

Fietscomputers en smartwatches
Voor EatMyRide is het van groot belang dat de voedingsplannen die de app samenstelt te zien zijn op fietscomputers en smartwatches. “Want als je fietst, heb je natuurlijk geen zin om je telefoon uit je achterzak te moeten halen”, legt Kolf uit. “Er zijn fietscomputers waarbij je dat zelf kunt implementeren, maar sommige merken kan dat niet. Die willen we natuurlijk spreken. Zo kwam bijvoorbeeld de oprichter van Wahoo bij onze stand langs. Dat is voor ons een goede ingang om zo veel mogelijk mensen voor onze app te laten registreren.”

Een ander doel voor EatMyRide om meer naamsbekendheid te krijgen was aandacht op DC Rainmaker. Een blog- en reviewsite die door heel veel mensen wordt gevolgd. “Hij kwam langs de stand en heeft met ons gesproken. Hij maakte allerlei foto’s en stelde veel vragen en bleek erg enthousiast te zijn. Hij is daarna langsgegaan bij o.a. Strava en Garmin en die wilden daardoor ook met ons praten. Het ging snel. Daarna heeft hij een groot artikel over Eatmyride op zijn site geplaatst en dat heeft ons in één week ongeveer 5000 aanmeldingen en een aantal partnerships opgeleverd.

Spontaan bereik
Naast de doelen die Kolf met Eatmyride had gesteld, komt er op zo’n beurs ook het een en ander aanwaaien waar je in eerste instantie niet op rekent. “Er kwamen o.a. delegaties van enkele overheden langs onze stand die wilden weten of het principe dat wij hanteren toe te passen is bij legermissies. Daar spelen wel wat andere dingen een belangrijke rol, zoals bijvoorbeeld de ondergrond of een onverwachte wending van de missie. We hebben daar veel technische vragen over gekregen en het is interessant om daar over na te denken. Prioriteit heeft dat nu (nog) niet.”

En nu?
De ingezette gebruikersgroei zet door en de partnerships hebben vorm gekregen. Er moeten nog wel een aantal hordes worden genomen zoals bijv efficient veelgebruikte voedingsmiddelen uit andere landen implementeren. Maar ook het aanpassen van de algoritmes op zogenoemde gravel rides, een populaire sport in de Verenigde Staten. Er stond al een uitrol gepland naar aanpalende duursporten zoals hardlopen en triatlons. Het is nu vooral zaak om voor nu focus te behouden op wielrennen en daarna stap voor stap verder uit te bouwen. We zijn inmiddels met 9 mensen en zitten in ieder geval niet stil”, aldus een enthousiaste Joram Kolf.

Gerelateerd nieuws