Overzicht

Fieldlab Evenementen test bij hardloopwedstrijd op vliegveld Twente

Op het vliegveld Twente vond zondag 16 mei Ready for Take off plaats, waar zowel wedstrijdlopers als recreanten zich konden wagen aan een 5 of 10 kilometer loop.

Redactie 18 mei 2021, 11:07

Het Fieldlab Evenementen voerde tijdens deze hardloopwedstrijd het veertiende onderzoek uit. Dit maal werd onder andere zeer nauwkeurig gemeten wat de afstand en contactduur was tussen de aanwezige mensen. De resultaten van deze proefhardloopwedstrijd worden in juni verwacht met een advies over het verantwoord organiseren van sportevenementen.

Sportinnovator, Fieldlab Evenementen en Enschede

Momenteel loopt fase 2 van het Fieldlab Evenementen, de opschalingsfase (verbreden of verdiepen). Omdat Sportinnovator al langere tijd met de Stichting International Topsport Events Twente (ITET) samenwerkt, is onder andere dit sportevenement aan de pilots toegevoegd. De Enschede Marathon, FBK-Games, Military Boekelo, Triathlon Holten en CSI Twente vormen samen de Stichting International Topsport Events Twente (ITET), als centraal aanspreekpunt voor de grootste Nederlandse topsportevenementen.

De resultaten van deze proefhardloopwedstrijd worden in juni verwacht met een advies over het verantwoord organiseren van sportevenementen zoals deze hardloopwedstrijd. Dit advies van Fieldlab Evenementen wordt aan het kabinet overhandigd. Het Fieldlab is een gezamenlijk initiatief vanuit de evenementensector, verenigd in het EventPlatform en de Alliantie van Evenementenbouwers en de Overheid. Het is mede opgezet met wetenschappers en kennisinstellingen, de Topsectoren Creatieve Industrie en Life, Sciences & Health, CLICKNL. Sportinnovator participeert in het programmateam.

Naast Logistics Community Brabant en BUas - verantwoordelijk zijn voor het verzamelen en analyseren van de data - leveren o.a. TU Delft, Radboud UMC , UTwente, TU/Eindhoven en TNO bijdrage aan het totale onderzoek, en worden diverse werkveldpartners en leveranciers betrokken.

Gerelateerd nieuws