Overzicht

Twee pilots voor topsportevenementen in de Provincie Overijssel van start

Stichting International Topsport Events Twente (ITET) organiseert in samenwerking met Sportinnovator twee sportevenementen als testpilots met publiek. De afgelopen maanden is er door verschillende instanties heel hard gewerkt aan innovatieve oplossingen om ervoor te zorgen dat de sport- en cultuursector weer veilig open kan.

Redactie 17 mei 2021, 16:30

Voor de maand mei zijn er twee sportevenementen toegevoegd op de lijst ‘Testen voor Toegang’. Deze testevenementen zijn bedoeld om (semi) professionele sport- en cultuurevenementen weer mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek en een aantal deelnemers. De bedoeling is dat onder andere verenigingen en vrijwilligersorganisaties weer zelf iets kunnen organiseren.

Toeschouwers

De organisatie is blij een viertal sportverenigingen bereid te hebben gevonden om mee te doen met deze testpilot. Op vrijdagavond 21 mei is er een volleybalwedstrijd in Sporthal De Stroekeld in Rijssen met toeschouwers. Team Eurosped (Vroomshoop) neemt het die avond op tegen Apollo 8 DS1 (Borne). Bij deze sportwedstrijd zijn maximaal 50 toeschouwers aanwezig. Zaterdagavond 29 mei wordt er een handbalwedstrijd georganiseerd in Sportcentrum Tijenraan in Raalte. PCA Kwiek DS1 (Raalte) speelt dan tegen Quintus DS1 (Kwintsheul). Bij deze wedstrijd zijn maximaal 130 toeschouwers toegestaan. De organisatie van deze twee sportevenementen krijgt ondersteuning van het ITET-team.

Negatief testresultaat

Toeschouwers krijgen alleen toegang als zij binnen 40 uur voorafgaand aan het sportevenement een coronatest hebben gedaan en een negatief testresultaat kunnen laten zien.

Verschillende settings

Stichting ITET heeft van de Provincie Overijssel - middels een subsidie - de opdracht gekregen om op korte termijn twee sportevenementen te organiseren waarbij verschillende settings worden getest. Dat gebeurt in samenwerking met Sportinnovator. Gedeputeerde Eddy van Hijum van Provincie Overijssel is blij dat er twee testpilots gaan plaatsvinden in de topsport competitie. ‘We zijn allemaal toe aan meer bewegingsvrijheid en weer eens een sportwedstrijd te bezoeken. Hopelijk doen we met deze testpilots belangrijke kennis op voor het veilig openstellen van meer evenementen in de toekomst. Want daar is zowel de sport- als de evenementenbranche mee gebaat.’

Testpilots

In april 2021 is er gestart in de cultuur,- sport- en recreatiesector met pilots van testbewijzen. Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) en Sportinnovator zijn daarvoor een innovatiecompetitie gestart, omdat innovaties een bijdrage kunnen leveren aan de huidige maatschappelijke uitdagingen in de sport. De winnende innovaties (waaronder SuWoTec en Calculus) richten zich op de uitdagingen rond hygiëne en luchtkwaliteit in binnensportaccommodaties.

Gerelateerd nieuws