Innovatielab Thialf grijpt TIM Award voor Ecosysteem

Op dinsdag 21 maart werden tijdens de CIO Dinershow in de Orangerie in Den Bosch weer de jaarlijkse Innovation Manager Awards (kortweg TIM Awards of Timmies) uitgereikt. En één van de TIM Awards, een initiatief van CIO Magazine en ICT Media, ging naar een innovatiecentrum van Sportinnovator. Innovatielab Thialf mocht de prijs voor het meest innovatieve ecosysteem in ontvangst nemen.

Redactie 29 maart 2017, 07:00

Innovatielab Thialf werd met de prijs beloond voor de creatie van een open dataplatform dat relevante partijen als bedrijven, wetenschappers en topsport samenbrengt om data zo goed mogelijk te verzamelen en te analyseren en daar optimaal de vruchten van te plukken. Voor de top- maar zeker ook voor de breedtesport.

Meten

Het dataplatform is gericht op live feedback van schaatsprestaties. Naast een realtime snelheidsmeter zijn er functionaliteiten om zaken als hartslag en slagfrequentie bij te houden en wordt met de zogenoemde meetschaats de richting en kracht van de ijzers onder de schoen geregistreerd. Bovendien wordt door middel van videobeelden de schaatstechniek geanalyseerd.

Samenwerken

Juist het samenbrengen van verschillende partijen die met ieder hun eigen specialismen bijdragen aan een platform als dit en dus aan innovatie in de sport, wordt door de jury bijzonder gewaardeerd. Of zoals juryvoorzitter Hennie Wesseling het tijdens het bespreken van de deelnemers verwoordde: “De kracht zit ’m in de combinatie van topsport, bedrijfsleven, wetenschap en maatschappij. Innovatielab Thialf slaat een duidelijke brug tussen al die gebieden. Hoewel nog pril in de ontwikkeling, nu al een echte ecosysteem-accelerator.”

Bevestiging

Inge Stoter, manager Innovatielab Thialf, toonde zich zeer verheugd met de onderscheiding: “Dit is een geweldige bevestiging voor de weg die we zijn ingeslagen. Samen met de betrokken partners binnen ons ecosysteem werken we hard aan innovaties in het schaatshart van de wereld! We zijn trots dat onze manier van samenwerken met deze award beloond wordt.”

Naast de grote eer leverde de prijs het Innovatielab Thialf ook een IoT (Internet of Things)-strategiesessie door KPN op ter waarde van €7.500 op.

Gerelateerd nieuws