Overzicht

Kick-off Challenger-programma Topsport Limburg

Afgelopen dinsdag heeft de kick-offbijeenkomst plaatsgevonden van het Challenger-programma, onderdeel van het Sportinnovator-centrum Topsport Expertise & Innovation Centre.

Redactie 23 juli 2018, 10:00

Dit programma van Topsport Limburg brengt innovatie en topsport bij elkaar en ondersteunt ambitieuze start-ups om hun sportinnovatie op de markt te brengen. Een formule waar ondernemers achter de innovatie nog ruimte hebben voor de dagelijkse bedrijfsvoering, maar daarnaast onder begeleiding het fundament leggen voor hun ambitie. Samen wordt de sportinnovatie op een duurzame en succesvolle manier op de markt gebracht.

Met de samenwerking met Brightlands Innovation Factory heeft het Topsport Expertise & Innovation Centre vier campussen, allen gevestigd in Limburg, achter zich. Daardoor is het programma geschikt voor bedrijven en innovaties variërend van voeding, smart services, gezondheid en vooral op het gebied van materialen.

De focus van het programma is kennisontwikkeling die resulteert in sportinnovaties waar de topsport beter door gaat presteren met daarnaast een economische spin-off.

Topsport Expertise & Innovation Centre

Bij het Sportinnovator-centrum Topsport Limburg kunnen niet alleen sporters en coaches terecht met vragen, ook bedrijven die hun innovaties in de snelstgroeiende economie ter wereld, willen vermarkten, zijn aan het juiste adres. Het TEIC is gevestigd in het High Perfomarnce Centre.

Door de aanwezigheid van talenten en topsporters en de centrale ligging tussen de Brightlands campussen Health in Maastricht, Materials in Sittard-Geleen, Smart Services in Heerlen en Food in Venlo, maakt dit een uniek testcentrum voor zowel de bedrijven op de campussen als ook de MKB bedrijven in Limburg. Niet voor niets zijn Topsport Limburg en de Brightlands Innovation Factory een samenwerking aangegaan om zowel de topsporters als de ondernemers nog beter van dienst te kunnen zijn.

Het Topsport Expertise & Innovatie Centrum heeft een heldere missie: kennisontwikkeling die resulteert in sportinnovaties voor topsport met een economische spin-off. Om dat te bereiken wordt samengewerkt door een groot aantal partijen uit de sport, het bedrijfsleven, de lokale overheid, de zorg, onderwijs en wetenschap.

Het centrum is onderscheidend door specifieke kennis op het gebied van materiaalontwikkeling in de breedste zin des woords.

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten