Nederlandse start-ups in race voor Sports Tech World Cup

Nederland is goed vertegenwoordigd in de Europese finale van de Sports Tech World Cup, het wereldkampioenschap voor tech start-ups in de sport. Kinetic Analysis, Ockyz, Propeaq en SciSport gaan tijdens Sport Business Day op 9 november de strijd aan met twaalf andere Europese sport start-ups.

Redactie 02 november 2017, 10:00

De Sports Tech World Cup is een initiatief van N3xt Sports uit Silicon Valley om een wereldwijde gemeenschap van tech start-ups in de sport op te bouwen. Als partner van N3xt Sports is Sport eXperience gastheer van de Europese finale.

Sport eXperience ontving inzendingen van start-ups uit zeventien Europese landen. Uiteindelijk is er toegewerkt naar een top-15. Eén kandidaat kreeg een wildcard. De zestien finalisten presenteren hun innovaties voor een internationale jury en investeerders tijdens Sport Business Day op 9 november in het Philips Stadion in Eindhoven.

Met trots presenteert Sport eXperience de volgende finalisten:

Top15

Sportbusinessday

Sport eXperience nodigt bonden, clubs, sport innovatoren, distributeurs, marketeers, ondernemers en studenten uit voor een complete dag over het thema: "Entrepreneurs push boundaries". Naast de finalisten ontmoet u vertegenwoordigers van o.a. Nike Air Jordan, Cornell University, Cybathlon, DSM, Europese Unie, Holst, Kopenhagen Marathon, Legia Warschau, PSV.

Gerelateerd nieuws