Nieuw op Papendal: het Sportenbroodje

Houben Worstenbrood en Sportcentrum Papendal hebben gezamenlijk het Sportenbroodje ontwikkeld: een gezond en eiwitrijk worstenbroodje. Het broodje is inmiddels verkrijgbaar in het Topsportrestaurant op Papendal. Houben Worstenbrood werkt nu aan het beschikbaar maken van het Sportenbroodje voor een breder publiek.

Redactie 31 augustus 2017, 14:00

In maart 2016 benaderde Bart Houben Sportcentrum Papendal voor de gezamenlijke ontwikkeling van een gezond en functioneel worstenbroodje. Chefkok en manager van het Topsportrestaurant Erik te Velthuis is vervolgens samen met hem aan de slag gegaan met de herformulering van het recept van het klassieke worstenbroodje.

Herstel na het sporten

Het resultaat is een broodje met een gezonder brooddeeg en een vulling op basis van kip. Het Sportenbroodje bestaat uit goede kwaliteit koolhydraten en bevat 20 gram eiwitten. Deze unieke samenstelling maakt het broodje, naast een lekker tussendoortje of onderdeel van een maaltijd, ook geschikt als voedingsproduct voor herstel na het sporten.

Topsportrestaurant

Voor de topsporters van Sportcentrum Papendal is het Sportenbroodje verkrijgbaar in het Topsportrestaurant. Houben Worstenbrood faciliteert dit inmiddels ook voor andere topsportlocaties en werkt daarnaast aan het beschikbaar maken voor een breder publiek, onder andere in sport- en schoolkantines. Zowel Sportcentrum Papendal als Houben Worstenbrood onderschrijven het belang van sport en bewegen in combinatie met gezonde voeding.

Eat2Move

Het Sportenbroodje laat op deze manier goed zien wat de mogelijkheden zijn op Sportcentrum Papendal. Het trainingscentrum beschikt over een Topsportrestaurant met functionele sportvoeding voor de topsporters. Hier worden diverse voedingsinnovaties ontwikkeld en getest binnen Eat2Move, de innovatie-hub voor voeding en bewegen.

Gerelateerd nieuws