Overzicht

Deze innovatiecentra vormen samen hét sportinnovatie-netwerk van Nederland

Certified Partners van Sportinnovator

De afgelopen periode zijn de eerste 12 centra voor sportinnovatie Certified Partner geworden van Sportinnovator. De innovatiecentra vormen een belangrijk onderdeel van het netwerk van Sportinnovator.

Redactie 05 oktober 2020, 15:32

Onafhankelijk adviesbureau RevelX heeft de centra beoordeeld aan de hand van een toetsingskader, de centra zijn daarmee Certified Partner van Sportinnovator geworden. Daarmee wordt bedoeld dat de kwaliteit en uniciteit van de centra in het netwerk gewaarborgd zijn. De centra werken onderling met elkaar samen op het gebied van innovatie-ontwikkeling, en ze fungeren als aanjagers van innovatie op het gebied van sport & bewegen in Nederland en daarbuiten. De certificaten werden uitgereikt door Topteam leden Maurits Hendriks en Harry van Dorenmalen.

Van Dorenmalen: “We hebben inmiddels een netwerk van 12 Sportinnovator-centra. Dit netwerk is werkelijk uniek in de wereld. Sportinnovator-centra zijn ontmoetings- en broedplaatsen waar onderzoekers, ondernemers, overheden en sportorganisaties samenwerken. Elk Sportinnovator-centrum heeft zijn eigen expertise. Op die manier worden rendabele innovaties ontwikkeld die bijdragen aan de topsport, sportparticipatie en een actieve leefstijl. Deze innovaties versterken daarnaast de kennisbasis voor sport en kunnen zorgen voor nieuwe business of maatschappelijke waarde. Uiteindelijk doel is de totstandkoming van een duurzaam netwerk of ecosysteem.”

De volgende centra zijn Certified Partner van Sportinnovator: InnoSportLab Sport & Beweeg, Sailing Innovation Centre, Centrum voor interactief bewegen, InnoSportLab de Tongelreep, TU Delft Sports Engeneering Insitute, Sport Data Center, InnoSportLab ’s Hertogenbosch, KNVB Campus, Innovatielab Thialf, Sportcentrum Papendal, AISS en EquInnolab.

Wil je weten welke centra Certified Partner zijn of wil je Certified Partner worden? Kijk op deze pagina of neem contact met Iris Nijland (iris@sportinnovator.nl).

Gerelateerd nieuws