Menu
Overzicht

Fieldlab Evenementen: ondanks strengere maatregelen toch testen met publiek

Proef met publiek bij evenementen vanaf half februari

De praktijktesten van stuurgroep Fieldlab Evenementen moeten in februari plaatsvinden, maakt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport woensdag bekend in een Kamerbrief. De evenementen zouden eigenlijk in januari plaatsvinden, maar werden vanwege de Britse coronavariant geannuleerd.

Redactie 21 januari 2021, 14:28

"Het kabinet hecht aan het uitvoeren van de praktijktesten in het kader van de Fieldlab Evenementen. Deze praktijktesten maken het mogelijk om op een gecontroleerde wijze te experimenteren met een veilige heropening van (sectoren van) de maatschappij en zij bieden mogelijk perspectief voor veilige en verantwoorde deelname aan toekomstige evenementen," stelt het ministerie in de brief.

Verder wordt gesproken van het belang van kennis en inzicht verkrijgen en het bieden van perspectief voor de sector. Maar het kabinet houdt een slag om de arm. Als het aantal nieuwe besmettingen bijvoorbeeld extreem stijgt, dan zal er opnieuw naar de streefdatum worden gekeken.

"De voorbereiding en planning kan starten, zodat een verantwoorde uitvoering kan plaatsvinden. Ondanks de onzekere tijden zet het kabinet de aanpassing van de juridische grondslag in werking."

Als het de met de besmettingscijfers echter de verkeerde kant opgaat, zal het kabinet direct overleggen met de initiatiefnemers en andere betrokken autoriteiten.

Bij de proeven gaat het om twee voetbalwedstrijden, waarbij vijftienhonderd supporters aanwezig mogen zijn, een zakelijk congres en een show van cabaretier Guido Weijers voor vijfhonderd mensen. Daarnaast is het plan om concerten in de Ziggo Dome en op het terrein van Lowlands in Biddinghuizen te organiseren.

Bron: Fieldlab Evenementen

Gerelateerd nieuws