Overzicht

Onderzoek naar luchtkwaliteit en luchtreiniging bij sporten in binnenruimte

De sportscholen zijn lange tijd gesloten geweest omdat er veel onduidelijkheid was over het risico op besmetting met Covid-19 tijdens sporten in een afgesloten ruimte. Sportinnovator heeft daarom een aantal partijen samengebracht om te komen tot innovatieve oplossingen en meer kennis op dit gebied.

Redactie 10 juli 2020, 16:00

Zaterdag 11 juli vindt in dat kader een onderzoek plaats naar luchtkwaliteit en luchtreiniging tijdens sporten in een fitnessruimte bij de TU/e. Doel van het onderzoek is te kijken hoe sportscholen en overige binnensportruimtes op een verantwoorde manier open kunnen blijven voor sporters, ook wanneer er minder buiten gesport kan worden of bij een mogelijke tweede of derde golf van dit virus of toekomstige pandemieën.

De studie wordt uitgevoerd door de faculteiten Built Environment and Industrial Design van TU/e en PlasmaMade en is mede mogelijk gemaakt door Sportinnovator en de gemeente Eindhoven. Isala Ziekenhuizen, Go2Sure, NL Actief, NOC*NSF en de multinationale organisaties Ansys en de Avicenna Alliance for Predictive Medicine zijn nauw betrokken bij het onderzoek.

Meer informatie
Een persbericht volgt na verwerking en publicatie van de resultaten. Tot dan is de enige contactpersoon voor de pers Xavier Theunissen, persvoorlichter TU/e, tel.: 06-38370739, e-mail: x.j.l.theunissen@tue.nl.

Gerelateerd nieuws