Project uitgelicht: Offshore Sailing Helmet 'the Dikkie'

Vorig jaar kreeg het project 'Ofshore Sailing Helmet 'the Dikkie' de Sportinnovator aanmoedigingsprijs. Deze helm specifiek voor professionele wedstrijdzeilers is bedacht door Dikkie Scipio in samen werking met Jules Dock. Op dit moment werkt Scipio aan de laatste puntjes op de i voor de helm en zoekt ze naar investeerders voor een startvoorraad.

Redactie 05 april 2017, 09:30

Dikkie Scipio liep al langer met het idee voor een helm voor zeilers. Terwijl het hoofd van een zeiler best wat klappen krijgt te voorduren. Toen Scipio, architect en ontwerper van beroep, hoorde over een ongeluk in het wedstrijdzeilen ging ze aan de tekentafel zitten voor een zeilhelm.

Laatste puntjes op de i

Op dit moment is Scipio in een ver gevorderd stadium met haar innovatie, vertelt ze. "We hebben nu echt de certificering binnen. Ook het logo is geregistreerd. We zijn nu bezig met de laatste puntjes op de i voor de productie. Ook hopen we deze maand eruit te komen met een nieuw bedrijf voor de afwerking van het binnenwerk. De partij waarmee we de prototypes gemaakt hebben vroeg een dermate hoog bedrag dat daarmee de helm bijna in kostprijs verdubbelde."

Geduld

Die zoektocht heeft veel extra tijd gekost, merkte ze. "Ik heb moeten leren om geduld te hebben want alles gaat veel langzamer dan ik wil. Maar het ziet er toch uit dat we eind april weten hoe we een grotere productie kunnen opzetten."

Beginnen met productie

Verschillende maten van de helm zijn daarbij ook noodzakelijk, vertelt ze. "Het is ook erg belangrijk om dan een M en een L te hebben die helemaal perfect zijn, zodat ik die mee kan nemen naar belangstellenden. Die zijn er genoeg, maar je kan niet steeds met een prototype aan komen. Dus ik hoop dat we nu echt bijna rond zijn om te beginnen met de productie."

Investeerders gezocht

Ondertussen zoekt ze ook naar investeerders om een startvoorraad te kunnen gaan maken. "Ik kan daar alle hulp bij gebruiken!"

Interesse in de helm voor zeilers? Stuur Dikkie Scipio een mail voor meer informatie over haar innovatie.

Gerelateerd nieuws