SmartSkate van Embedded Fitness te zien op Eurosport bij 'Olympia 2018'

Welke schaatser heeft niet op een schaatsplank de schaatsbeweging getraind? Deze uitvinding van meervoudig Olympisch Kampioen Eric Heiden is onder topschaatsers een veelgebruikt trainingsmiddel. Embedded Fitness heeft van de aloude oefenplank een interactieve game gemaakt: SmartSkate. Tijdens een live-show op Eurosport Duitsland schaatste olympiërs Anni Friessinger en Mattias Steiner een virtueel duel op de SmarSkate.

Redactie 20 januari 2018, 15:00

Embedded Fitness heeft met de SmartSkate een schaatsplank 2.0 gemaakt. Het idee is hetzelfde: met sloffen aan wordt een glijdende zijwaartse beweging gemaakt. Door sensoren aan de zijkanten van de plank, wordt de beweging op de plank omgezet in een voorwaartse beweging van de schaatser in de game op het scherm. Als parcours kan gekozen tussen een ijssstadion of een tocht op natuurijs.

Live-show Eurosport Duitsland

De serious game van Embedded Fitness heeft al eerder op grote events als de Olympische Spelen van Vancouver en toernooien in Thialf Heerenveen gestaan. Afgelopen week was de schaatssimulator ook te zien op tv bij 'Olympia 2018', de live-show rond PyeongChang 2018 op Eurosport Duitsland.

Friessinger vs. Steiner

Oud-schaatsster Anni Friessinger nam het in het virtuele duel op tegen oud-olympisch gewichtheffer Matthias Steiner. Als extra moeilijkheid moest Friessinger daarbij nog een lepel met een mandarijn in iedere hand houden. Steiner won het wedstrijdje uiteindelijk. Bekijk de video van het duel bij Eurosport.de.

Jongeren uitdagen

Behalve dat deze schaatsgame leuk is voor een groot publiek, dient het zoals alle innovaties van Embedded Fitness vooral ook een ander doel: bewegen leuker maken voor jongeren. Dat doet het bedrijf uit Helmond door nieuwe producten te ontwikkelen, waarbij kinderen met interactieve oplossingen worden uitgedaagd. Een voorbeeld hiervan is het Sportinnovator-project Digigym.

Centrum Bewegen in het Onderwijs

Binnen het Sportinnovator-centrum Bewegen in het Onderwijs werken Embedded Fitness, Janssen-Fritsen samen met onderwijsinstellingen en sportorganisaties om nieuwe innovaties, zoals serious games, te ontwikkelen gericht op jongeren.

Ook meedoen aan dit centrum? Ga voor meer informatie naar het Sportinnovator-Centrum Bewegen in het Onderwijs.

Gerelateerd nieuws