Overzicht

Wint jouw innovatie goud op de Winterspelen? Doe mee met de prestatiecall wintersporten

Prestatiecall Winterspelen geopend

Gaat jouw innovatie mogelijk bijdragen aan Olympisch of Paralympisch goud? Door het aanjagen van innovatie bij meerdere wintersporten wil Sportinnovator in samenwerking met TeamNL bijdragen aan topsportprestaties die zich uiten in medailles op de Olympische en Paralympische spelen. Sportinnovator en TeamNL dagen ondernemers en innovatoren uit een subsidieaanvraag in te dienen voor een innovatieproject.

Redactie 27 februari 2024, 12:00

Kennis en innovatie maken het verschil in de sport

Met deze subsidieoproep richten we ons in samenwerking met TeamNL op het aanjagen van innovatie bij wintersporten. Deze innovaties moeten bijdragen aan betere topsportprestaties die zich uiten in ultieme vorm van medailles op de Olympische en Paralympische spelen in Milaan en Cortina (2026).

Topsportprestaties zorgen voor maatschappelijke waarde. Innovatie is belangrijk voor de Nederlandse topsporters om zo internationaal concurrerend te zijn en blijven. In samenwerking met TeamNL en verschillende wintersportbonden zijn vier sporten gekozen met ieder een eigen innovatievraagstuk. Een subsidieaanvraag voor een innovatieproject dient dan ook gekoppeld te zijn aan een van vier vraagstukken op gebied van: langebaanschaatsen, schorttrack relay, snowboard freestyle en paraskiën. Bij de eerste drie is de uitdaging om prestatiedata te combineren en een trainingstool te ontwikkelen, bij de vierde gaat het om snelheid vergroten door aerodynamica te optimaliseren. Meer informatie over de vraagstukken staan in de oproeptekst van de prestatiecall wintersporten.

Meedoen met de prestatiecall Wintersporten

Sportinnovator zoekt bedrijven of andere organisaties met creatieve oplossingen en een concreet idee over een van de bovenstaande vraagstukken. Het is belangrijk dat innovatie en ontwikkeling plaatsvindt in nauwe samenwerking met de topsporters, het begeleidingsteam en TeamNL. Deze innovatieoproep bestaat uit twee fases. Fase 1 bestaat uit het indienen van een beknopt projectidee. Na beoordeling wordt een beperkt aantal indieners meteen positief advies uitgenodigd om in fase 2 een volledige subsidieaanvraag uit te werken. Meer informatie over de procedure en de fases staan in de oproep van de prestatiecall wintersporten.

Online informatiebijeenkomsten

Heb jij na het lezen van de subsidieoproep vragen of wil je meer informatie over de specifieke vraagstukken of de prestatiecall in het algemeen? Kom dan naar een van onze online informatiebijeenkomsten waar ook vertegenwoordigers van de sportbonden aanwezig zijn om vragen te kunnen beantwoorden:

20-03-24 om 13.30 - 14.15 uur Online informatiebijeenkomst snowboarden
20-03-24 om 14.30 - 15.15 uur Online informatiebijeenkomst paraskiën
27-03-24 om 10.00 - 10.45 uur Online informatiebijeenkomst schaatsen
27-03-24 om 11.00 - 11.45 uur Online informatiebijeenkomst shorttrack relay

Tijdlijn

• 15-04-2024 om 14.00 uur: Deadline indienen projectidee
• 08-07-2024 om 14.00 uur: Deadline indienen uitgewerkte subsidieaanvraag
• 15-10-2024: Uiterlijke startdatum innovatietraject

Gerelateerd nieuws