Overzicht

Sportinnovator Centrum Embedded Fitness bij EenVandaag

Het lijkt een lastige kwestie om kinderen in beweging te krijgen. Want hoe win je de strijd van computergames? Nou: door de gymzaal om te toveren in een levende computergame. Embedded Fitness-directeur Carla Scholten vertelt erover bij EenVandaag.

Redactie 02 augustus 2018, 10:00

Embedded Fitness werd in december 2017 officieel erkend als Sportinnovator Centrum. Dit centrum gevestigd in Helmond is gericht op innovaties voor het zowel het basis- als voortgezet onderwijs om zo mensen aan te zetten tot meer beweging en betere (leer)prestaties.

Een samenwerking tussen overheid, wetenschap en bedrijfsleven heeft geleid tot Embedded Fitness. Dit centrum is op korte tijd uitgegroeid tot belangrijke ontmoetingsplaats waar ervaren ingenieurs samen met studenten uit diverse richtingen samen werken aan innovaties met focus op de verbetering van (leer)prestaties en beweging van jongeren.

Bij EenVandaag vertelt Carla Scholten, directeur van Embedded Fitness, over haar missie om kinderen, mensen in het bedrijfsleven en in de zorg uit te dagen om te bewegen. Een mooie uitdaging ligt zeker in het onderwijs. “De ringen en de bok zijn niet meer van deze tijd. Kinderen raken redelijk snel verveeld. Die willen afwisseling en beleving.”

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten