Sportinnovator-projecten in actie bij You.Fo Play Day en WintersportFUNdag

Komend weekend zijn meerdere Sportinnovator-projecten in actie te zien bij twee sportevenementen. Zaterdag kunnen sportievelingen de nieuwe sport You.Fo zelf uitproberen tijdens de You.Fo Play Day in het Beachsportpark in Scheveningen. Zondag presenteren de bedenkers van de Twinride hun zitsnowboard aan jongeren met een beperking tijdens de WintersportFUNdag.

Redactie 24 mei 2017, 10:00

Bij de You.Fo Play Day komen twee Sportinnovator-projecten samen: You.Fo World en het Beachssportpark. Deze twee projecten hebben elkaar door het Sportinnovator-netwerk leren kennen en hebben ondertussen ontdekt hoe zij elkaar kunnen versterken. You.Fo is een nieuwe sport, waarbij een ring wordt weggeslingerd met speciale sticks. Het Beachsportpark heeft als doel heeft om beachsporten voor een breed publiek toegankelijk te maken. De twee innovatieve projecten zijn daarom een goede aanvulling op elkaar.

You.Fo Play Day

Tijdens de You.Fo Play Day wordt het strand van Scheveningen omgetoverd tot You.Fo Paradijs. In het Beachsportpark kunnen nieuwsgierigen You.Fo Workshops krijgen en toernooitjes spelen. Een mooie gelegenheid om dit Sportinnovator-project zelf te beleven en meer te weten te komen hoe

Ga voor meer info over de You.Fo Play Day naar You.Fo.

WintersportFUNdag

Zondag organiseren de Nederlandse Ski Vereniging en de Johan Cruyff Foundation samen de WintersportFUNdag voor wintersporters met een lichamelijke beperking. Tijdens de WintersportFUNdag kunnen jongeren met een lichamelijke beperking tussen de 12 en 25 jaar kennis maken met wintersport. Er kan zowel staand of zittend geskiƫd worden, maar er kan ook worden gesnowboard op de Twinrider. Dit Sportinnovator-project maakt het mogelijk voor minder validen om te snowboarden.

Tijdens de WintersportFUNdag kunnen geinteresseerden meer te weten komen over de Twinrider.

Meer info over de WintersportFUNdag op Wintersport.nl

Gerelateerd nieuws