<
Overzicht

Sportscholen lanceren gratis online sportplatform voor thuiszitters

Vanaf vandaag kan heel Nederland gratis online sporten op fitblijvendoenwesamen.nl. Op initiatief van Arie Boomsma bieden alle grote en kleine sportscholen gedurende drie weken gratis sportlessen aan. In totaal zijn er meer dan 1.200 sportscholen en instructeurs die hun lessen en trainingen in de komende drie weken beschikbaar stellen aan het platform, dat meer dan 500 uur aan sportlessen zal aanbieden.

Redactie 22 januari 2021, 17:13

Dit grootste online sportplatform biedt vele verschillende lesvormen aan die geschikt zijn voor jong en oud. Met ruim 500 verschillende video's komen zo goed als alle lesvormen in elk niveau aan bod. Denk hierbij aan HIIT, Yoga, ABS, total body, Dance en Box. De initiatiefnemer is Arie Boomsma en het wordt gedragen door alle grote en kleine sportscholen in Nederland. Dit innovatieve initiatief is tevens opgezet om de lokale sportscholen te ondersteunen, die het momenteel zwaar hebben.

"Dit is een unieke samenwerking met alle grote en kleine sportscholen en NL Actief met ondersteuning van Vixy en Incentro. Bedrijven die elkaar normaliter als concurrent zien trekken nu samen op."

Arie Boomsma, initiatiefnemer www.fitblijvendoenwesamen.nl

Arie Boomsma: “Nu de gyms langer dicht blijven slaan we de handen ineen, en zetten we de lessen en trainingen die we nu voor onze leden maken allemaal op één vrij toegankelijk platform, zodat iedere Nederlander er online gebruik van kan maken. Dit is een unieke samenwerking met alle grote en kleine sportschole en NL Actief met ondersteuning van Vixy en Incentro. Bedrijven die elkaar normaliter als concurrent zien trekken nu samen op om de mensen in beweging te krijgen (en houden). De gezonde variant van Netflix!”

De coronacrisis heeft het belang van een gezonde leefstijl onderstreept. Artsen en wetenschappers hebben eerder al aangegeven dat overgewicht bij COVID-19-patiënten de kans op een ongunstig ziekteverloop vergroot. Door de sluiting van sportfaciliteiten en accommodaties is het voor mensen echter moeilijker om gezonder te leven en meer weerstand op te bouwen. Cijfers laten zien dat Nederlanders sinds de eerste lockdown steeds minder zijn gaan bewegen en ongezonder zijn gaan leven, met alle gezondheidsrisico’s van dien.

"Het is belangrijk dat ondernemers in onze branche ideeën ontwikkelen om mensen tijdens de lockdown toch te inspireren en motiveren om werk te maken van een gezonde leefstijl."

Ronald Wouters, algemeen directeur van NLActief

Ronald Wouters, algemeen directeur van NL Actief, onze sector is sinds 14 december wederom gesloten, terwijl bewegen voor een goede gezondheid en vitaliteit juist nu van essentieel belang is. “Het is daarom belangrijk dat ondernemers in onze branche ideeën ontwikkelen om mensen tijdens de lockdown toch te inspireren en motiveren om werk te maken van een gezonde leefstijl. We omarmen dan ook het initiatief van Arie Boomsma en een aantal partners, om een tijdelijk online-platform te lanceren waar clubs video’s van beweeglessen kunnen plaatsen. Lessen die mensen thuis kunnen volgen, en voorbereid zijn om dat straks weer in onze clubs te doen”

Gerelateerd nieuws