Innovatieve MKB’ers opgelet: de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100 komt er weer aan. Een moment om de zichtbaarheid van jouw innovatie en bedrijf te vergroten. Inschrijven kan tot en met 19 april 2019 en er zijn genoeg redenen om dat meteen te doen.

Redactie 25 februari 2019, 13:29

Bij een uitverkiezing in de Top 100 ontstaan er volgens de organisatie veel kansen voor de ondernemers. Doordat de prijs is uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb, levert deelname je van alles op. Denk aan:

  • Meer zichtbaarheid van jouw innovatie en bedrijf
  • Zowel op landelijk als regionaal niveau is er veel aandacht van de media en vakpers
  • Herkenning en erkenning (waarover je hier meer leest)
  • Het vergroten van je netwerk. En daarbij moet je denken aan ministeries, provincies, kennisinstellingen en andere ondernemers.
Spelregels

Uiteraard zijn er wel wat regels waar aan voldaan moet worden. Zo kunnen uitsluitend bij de KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen worden genomineerd. Daarnaast worden de genomineerden beoordeeld op hun verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet, impact voor de branche en samenleving, originaliteit en groeipotentie.

Ook speelt de omzet van het moment van inschrijven een cruciale rol. Daarom wordt er gevraagd naar de gerealiseerde omzetcijfers over 2017, 2018 en de verwachte omzet van dit jaar. Is daar (nog) geen sprake van? Schrijf dan nog niet in voor de editie van dit jaar, maar wacht op die van 2020. Een innovatie waarbij op het moment van inschrijving geen omzet is gerealiseerd, kan niet meedingen naar een plaats in de Top 100.

Nieuwsgierig geworden naar de verkiezing, of gelijk overgaan tot inschrijven? Klik dan hier. De bekendmaking van de 100 bedrijven die worden uitverkoren vindt tijdens het najaar van 2019 plaats tijdens een door de KVK georganiseerde feestelijke bijeenkomst.

Gerelateerd nieuws