Thialf stelt zich kandidaat voor 'ISU Centre of Excellence'

De ISU overweegt tot het wereldwijd vaststellen van een beperkt aantal ISU Centers of Excellence (CoE) voor het langebaanschaatsen. Een dergelijk CoE brengt schaatsers, coaches, officials en experts uit verschillende landen samen en profiteren van de topfaciliteiten en de expertise ter plaatse. De opgedane kennis en ervaring moet bijdragen aan de lange termijn ontwikkeling voor de internationale schaatsport voor de betrokken landen.

Redactie 17 mei 2017, 10:00

Als schaatshart van de wereld wil Thialf uiteraard graag in aanmerking komen voor een kwalificatie als CoE. Deze wens heeft Thialf afgelopen week met een uitgebreide motivatie overgebracht aan de ISU. De kandidaatstelling wordt ondersteund en is mede ondertekend door de aandeelhouders van Thialf, de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen.

Innovatielab Thialf

De expertise en het topsportklimaat is door de meer dan 150 jaar schaatsgeschiedenis al bij Thialf aanwezig. Na de vernieuwbouw is er ook een vernieuwd aanbod voor de topsporter ontstaan. Samen met haar strategische partners biedt Thialf naast snel ijs en hoogwaardige ijskennis, o.a. een indoor topsporttrainingsruimte van meer dan 1000 m2, een eigen Innovatielab Thialf en uitstekende faciliteiten voor onderdak, horeca en medische zorg. Het uitbreiden van andere faciliteiten, zoals het bieden van een eigen ‘oval programm’, voor schaatsers en trainers worden momenteel ontwikkeld.

Schaatshart van de wereld

Volgens Thialf directeur Marc Winters heeft de ISU nog geen inschrijvingsprocedure geopend maar wil Thialf met deze kandidaatstelling haar geschiktheid en motivatie vroegtijdig kenbaar maken. “Thialf is een icoon van Friesland maar is tevens een wereldmerk in de internationale topschaatssport. Voor de internationale topschaatser en trainer hebben we alle faciliteiten in huis om hun ambities te helpen verwezenlijken”, aldus Winters.

Een erkenning in de vorm van een kwalificatie als Centre of Excellence zou voor Thialf weer een extra toevoeging zijn voor topschaatsers, trainers en schaatsliefhebber waarmee Thialf haar claim als schaatshart van de wereld nog steviger kan onderbouwen.

Verder lezen over innovatie binnen Thialf:

Vliegende start voor Innovatielab Thialf met twee nieuwe partners

Gerelateerd nieuws