Topzeilcentrum Den Haag officieel geopend

Het nieuwe Topzeilcentrum Den Haag is gisteren officieel geopend door de wethouders Rabin Baldewsingh (Sport) en Karsten Klein (Haven & Economie) van de gemeente Den Haag.

Redactie 08 juni 2017, 12:30

Dit gebouw in de haven van Scheveningen, thuisbasis voor de Olympische zeilers van Team Delta Lloyd en de Toptalenten van het Watersportverbond, is ook het nieuwe onderkomen voor het Sailing Innovation Centre (SIC). Daarnaast hebben Team AkzoNobel (Volvo Ocean Race), de bedrijven Nacra Sailing en Sailmon en de jeugdopleiding Zoute Optimist zich bij het Topzeilcentrum gevestigd.

Zeilploeg Tokio 2020

Het Sailling Innovation Centre is een van de 18 Sportinnovator-centra. In het zeilcentrum wordt de kernploeg van het Nederlandse zeilen ondersteund richting de Olympische Spelen in Tokio 2020. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de interactieve ‘hangbank’, dat het hangen in een Laser simuleert. In het project Zeil Coach Cockpit, waarbij gegevens van boot, omstandigheden en bemanning zichtbaar worden is video-analyse ook een belangrijk instrument.

Voorbereiding op hitte

Ook worden de atleten voorbereid op het omgaan met de verwachte hitte en hoge vochtigheid in Tokyo. Behalve het SIC, het Watersportverbond en NOC*NSF zijn deskundigen van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen bij dit laatste project betrokken.

Meer info over het Sailing Innovation Centre op de website.

Gerelateerd nieuws