Tour de Force 2020 zoekt fietsinnovaties

Een innovatie om fietsgebruik in Nederland te stimuleren, dat is waar Tour de Force naar op zoek is met de Tour de Force Innovatieprijs. Hierbij krijgen innovatoren de kans hun idee aan breed publiek te presenteren.

Redactie 10 maart 2017, 10:00

De Tour de Force is een krachtenbundeling van VNG, IPO, Unie van Waterschappen, vervoerregio’s en Rijk om te onderzoeken wat er nodig is om de kracht van de fiets de komende jaren nog meer te benutten. Ze weten zich daarbij gesteund door vrijwel alle organisaties die verantwoordelijk en betrokken zijn bij het fietsbeleid in Nederland.

Innovatieprijs

De Tour de Force heeft een jaarlijkse innovatieprijs in het leven geroepen. Met deze prijs wil de Tourleiding de ontwikkeling van innovatieve ideeën, producten, visies, beleidsplannen, ontwerpen en interventies stimuleren en geeft zij de bedenkers een podium om die te presenteren. De prijs zal namelijk worden uitgereikt tijdens het Nationaal Fietscongres dat 20 en 21 september 2017 in Tilburg plaats heeft. Iedereen kan inzenden: de beleidsmakers, adviseurs, uitvinders en burgers.

7 categoriën

De ideeën worden ingedeeld in 7 categorieën, corresponderend met doelen van de Tour de Force:

1. Nederland toonaangevend Fietsland
2. Meer ruimte voor de fiets in steden
3. Kwaliteitsimpuls op drukke en kansrijke regionale fietsroutes
4. Optimaliseren overstap fiets-ov-fiets en auto-fiets
5. Gerichte stimulering van fietsen
6. Minder fietsslachtoffers
7. Minder gestolen fietsen

Per categorie wordt door een vakjury een winnaar gekozen. De hoofdjury en het publiek kiezen uit deze 7 samen een winnaar, die € 10.000 ontvangt om het idee verder uit te werken.

Meer info op: Nationaalfietscongres.nl

Foto: Wikimedia (CC) / Solaroad

Gerelateerd nieuws