Overzicht

Tweede Sportinnovator Hackathon

SPORT.GOUDA en Haagse Hogeschool komen met nieuwe inzichten en ideeën voor meer sport- en beweegdeelname

Afgelopen maand vond de tweede Sportinnovator Hackathon plaats bij SPORT•GOUDA. Een evenement waarbij 80 studenten ‘Sportkunde’ van de Haagse Hogeschool in teams non-stop werkten aan innovatieve oplossingen om de sport- en beweegdeelname van mensen met een lage sociaaleconomische status (SES) te vergroten. Zoals het idee van taalles in combinatie met sportief bewegen en community building voor islamitische meisjes: winnaars van de tweede Sportinnovator Hackathon 2023!

Redactie 11 april 2023, 08:59

Collage Hackathon Sport.Gouda


De twee winnende ideeën kregen uit handen van Gregory Sedoc, vanaf januari 2023 een van de innovatie-adviseurs bij Sportinnovator, een cheque twv € 2.000 euro uitgereikt. Met dat bedrag gaan zij samen met SPORT.GOUDA hun ideeën verder uitwerken en implementeren. SPORT.GOUDA voert het sportbeleid voor de gemeente Gouda uit, met als belangrijkste doel Gouwenaars aan het bewegen krijgen én houden; van jong tot oud.

“Het is mooi om te zien hoe studenten in zo’n korte tijd tot oplossingen komen die goed aansluiten bij deze opgave. Ik heb veel ideeën voorbij zien komen waarbij we zeker elementen uit deze ideeën kunnen halen en kunnen implementeren in lopende programma’s in Gouda.”

Aafke van Leeuwen, SPORT.GOUDA

Zo gaan studenten in samenwerking met SPORT.GOUDA aan de slag met het idee om sportief bewegen te combineren met taallessen in het Taalhuis in de wijk Oosterwei. Ook met het idee van community building voor meisjes van VMBO scholen uit de wijk Korte Akkeren werd omarmd door SPORT.GOUDA.

‘Zonder dat ze het zelf doorhebben, hebben studenten in veel gevallen een frisse blik op de mogelijke oplossingen van een probleem. En dat was nu ook het geval’

Ewout Timmerman, docent Sportkunde

Over de Sportinnovator Hackathon

De Hackathon is een onderdeel van een tweejarig programma van Sportinnovator om in samenwerking met onderwijsinstellingen, gemeenten, bedrijfsleven en eindgebruikers te komen tot vernieuwende aanpakken en oplossingen om meer mensen in beweging te krijgen. Dit was de tweede editie. De eerste editie vond plaats in december 2022 in samenwerking met de HAN HAN University of Applied Science en de gemeenten Arnhem en Rheden op Sportcentrum Papendal.