Overzicht

Sportcentrum Papendal

Sportcentrum Papendal is het hart van de Nederlandse topsport. 550 topsporters maken gebruik van het topsporttrainingscentrum. De laatste 12 jaar heeft Papendal een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het centrum heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Sportcentrum Papendal gaat voor goud, net als de topsporters. Dat betekent verbeteren, uitdagen, groeien, innoveren. Op alle gebieden.

TeamNL Innovation Center

Sportcentrum Papendal heeft de doelstelling om bij de wereldwijde top 3 van trainingscentra te behoren. Binnen Sportcentrum Papendal is het TeamNL Innovation Center actief om innovatie te stimuleren en faciliteren. Het TeamNL Innovation Center richt zich op drie thema’s: voeding, prestatiemonitoring van topsporters en het optimaliseren van herstel. De afgelopen jaren zijn diverse innovaties ontwikkeld en getest zoals de Papendal VoedingsApp, sportkwark, het sportenbroodje en de NutriPulse e-cooker.

Met het Innovation Center, het Topsportrestaurant en het consortium Eat2Move (www.eat2move.nl) vervult Sportcentrum Papendal in Nederland en internationaal, een centrale rol als het gaat om innovaties op de genoemde thema’s. Met de wereldwijd bekende expertise van Nederlandse kennisinstellingen, de samenwerking met FoodvalleyNL en de ondersteunende rol van de Provincie Gelderland is dit sterk ontwikkeld op het gebied van voeding. De samenwerking met het bedrijfsleven en kennisinstellingen is hierbij een belangrijk onderdeel.

De aankomende periode staat met name de optimalisatie van herstel centraal. Een onderwerp waarop diverse experts elkaar kunnen versterken om de juiste herstelmethoden te faciliteren. Juist op de kruispunten van expertises en bij multidisciplinaire samenwerkingen ontstaan innovaties. Denk aan slaap/rust, voeding, fysieke ondersteunende middelen en behandelmethoden en mentaal herstel. De gecombineerde expertise is voor Papendal de sleutel tot succes.

Impressie

Bekijk meer impressies

Gerelateerd nieuws