Overzicht

InnoSportLab de Tongelreep

InnoSportLab De Tongelreep is het kennis- en innovatiecentrum van de Nederlandse zwemsport. InnoSportLab is gehuisvest in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep in Eindhoven. Dit maakt de Tongelreep dé plaats waar top- en breedtesporters hun prestaties optimaliseren met behulp van innovatieve technieken. In InnoSportLab De Tongelreep komen sport, wetenschap en het bedrijfsleven samen om tot innovatieve trainingsfaciliteiten te komen. De resultaten hiervan vind je onder producten en diensten.

Tien jaar geleden begon het Innosportlab de Tongelreep met een klein team en maar een paar bovenwatercamera’s om de start van de zwemmers te bekijken en te analyseren. Er waren veel dingen die we nog moesten verbeteren, maar het begin was gemaakt.

Tegenwoordig werken we in een multifunctioneel zwembad met meer dan 25 onderwatercamera’s, 4 bovenwatercamera’s en een groot aantal andere meetapparatuur waarmee we ieder aspect van het zwemmen kunnen analyseren. De samenwerking met ons team heeft menig top zwemmer grote verbeteringen in hun techniek en prestaties opgeleverd.

Het kleine team van 10 jaar geleden heeft zich, net als de faciliteiten, ontwikkeld. Tegenwoordig bestaat ons team uit een vaste groep medewerkers en stagiaires die iedere dag toewerken naar de doelen van het Innosportlab de Tongelreep.

Impressie

Gerelateerd nieuws