Overzicht

Challenge 'Bewegen en sport in buitenwater' geopend

Gezocht: oplossingen die meer mensen laten sporten en bewegen in het buitenwater

Nederland zit in een beweegcrisis. Om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen, ziet Sportinnovator kansen om meer gebruik te maken van al die mooie buitenwaterplekken die ons land rijk is. Waar je in Nederland ook woont, water is nooit ver weg. Tijdens mooie dagen en vakanties gebruiken we al die vaarten, recreatieplassen en de zee om te recreëren, maar daar is veel meer mogelijk. Daarom daagt Sportinnovator ondernemers en creatievelingen uit om te komen met innovatieve oplossingen. We zoeken concepten of technologieën die drempels wegnemen en mensen uitdagen om te bewegen en sporten in of op het buitenwater. Heb jij een idee? Stuur dan uiterlijk 11 juli om 17.00 uur je pitch in en maak kans op ontwikkelbudget van Sportinnovator.

Redactie 25 mei 2022, 09:02

Beweegcrisis

Slechts 40% van de Nederlandse bevolking voldoet aan de beweegrichtlijnen. In 2040 moet dit volgens de Rijksoverheid minimaal 75% zijn. Om meer mensen aan het sporten of in beweging te krijgen zijn innovatieve en baanbrekende oplossingen nodig. Sportinnovator ziet kansen om meer mensen aan het sporten en in beweging te krijgen in en op al het buitenwater dat Nederland rijk is.

Nederland waterland

Nederland is een waterland met een unieke zwem- en watercultuur. Al onze sloten, vaarten, rivieren, meren, zwemplassen en de zee gebruiken we om te recreëren. Denk hierbij aan duiken, kitesurfen, kajakken, lifesavingsport, roeien, surfen, snorkelen, suppen, waterskiën, wake boarden en zwemmen. Er is van alles te doen en beleven. Soms als sport gekoppeld aan een vereniging, soms in abonnementsvorm, maar ook vaak als vakantieactiviteit of als uitje.

Toch zien we alleen op warme, zomerse dagen files richting de stranden en drukte op het water. Er zijn veel mooie locaties met buitenwater, waar veel meer mensen gebruik van kunnen maken, ook buiten vakantiedagen om.

Heb jij de oplossing om meer mensen in beweging te krijgen?

We zoeken oplossingen die op dit moment nog niet voorhanden zijn in de recreatie, water- en sportbranche. Tegelijk is het belangrijk dat er potentie en ambitie is om op grote schaal en structureel mensen in beweging te krijgen.

Prijs

Voor deze innovatiechallenge is in totaal €200.000,- (inclusief btw) beschikbaar. Dit wordt op basis van de ingestuurde voorstellen verdeeld over 4 of 5 winnaars. Per voorstel kan maximaal €50.000,- (inclusief btw) aan kosten worden vergoed door Sportinnovator. Lees meer over de innovatiechallenge en dien uiterlijk 11 juli om 17.00 uur je pitch in!

Gerelateerd nieuws