Overzicht

CES 2021 zowel fysiek als digitaal op de agenda

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is druk bezig met het voorbereiden van de editie van 2021. Het is de bedoeling dat het evenement zowel fysiek in Las Vegas als digitaal te volgen is. Van 6 tot en met 9 januari staat er weer een evenement op poten dat wordt bezocht door veel technologiebedrijven die wereldwijd een vinger in de pap hebben. De organisatie verwacht wel dat het evenement op een iets kleinere schaal dan in 2020 gaat plaatsvinden. Binnenkort maakt de organisatie bekend welke toonaangevende bedrijven zijn te vinden op CES 2021.

Redactie 18 juni 2020, 09:30

In januari van dit jaar stond EatMyRide nog op CES in Las Vegas. EatMy Ride is een van de acht consortia die in maart 2019 gefinancierd werden om een haalbaarheidsstudie uit te voeren naar hun project. Dat verliep zo voorspoedig dat de ontwikkelaars van de app werden uitgenodigd naar Las Vegas af te reizen. Hoe dat ging, lees je overigens hier.

Voor 2021 zijn er vanzelfsprekend veranderingen nodig. Op de website van CES2021 is daarover het volgende te lezen: “We zijn druk bezig een fysiek evenement samen te stellen in Las Vegas, waarbij we rekening houden met de manier waarop dat in deze tijden van Covid-19 verantwoord kan. Juist nu zijn bedrijven innovaties aan het ontwikkelen om uitdagingen die deze pandemie met zich meebrengt aan te kunnen. Eén van die manieren is via een videoverbinding vergaderingen en/of evenementen streamen en dat gaan wij ook doen. Het digitale bereik moet omhoog, waardoor het voor de bezoeker zelfs mogelijk wordt om contact te leggen met de standhouders, producten en technologieën op CES2021.”

Het fysieke evenement
Zoals al aangekondigd blijft de fysieke beurs in Las Vegas dus ook in 2021 op de kalender staan. Om dat in goede banen te leiden worden er nu al enkele maatregelen aangekondigd:

  • Op regelmatige basis worden de ruimtes waar mensen komen worden gereinigd. Bovendien worden er ‘reinigingsstations’ ingericht, waar mensen hun handen kunnen ontsmetten
  • Social distancing makkelijk mogelijk maken. Door het verbreden van de gangen in de ruimten waar de stands staan en meer ruimte laten tussen stoelen in de plenaire zaal.
  • Aanwijzingen geven aan de aanwezigen wat betreft het dragen van maskers, het niet-schudden van handen en voor producteigenaren die hun innovatie willen tonen
  • Zo min mogelijk contactpunten in de ruimte creëeren inclusief het faciliteren van contactloos betalen.
  • Op locatie aanwezige (gezondheids)zorg voor mensen die dat nodig blijken te hebben.

“Met deze maatregelen geven wij slechts een kleine inkijk in de stappen die wij ondernemen om CES2021 succesvol te maken”, zegt de organisatie. “In de komende maanden houden wij de evoluties van online vergaderen en meeten scherp in de gaten en passen wij deze waar mogelijk toe voor ons evenement. Voor CES 2021 zullen we technologieën belichten die helpen bij het bieden van oplossingen voor enkele van de dagelijkse uitdagingen die door de pandemie worden veroorzaakt. We worden aangemoedigd door de ontstane samenwerking van technologie en geneeskunde, waaruit innovatieve oplossingen zijn voortgekomen die levens hebben gered. En we geloven dat evenementen zoals CES die leiders en innovators bij elkaar brengen om deze uitdagingen op te lossen, belangrijker zullen zijn dan ooit.

Gerelateerd nieuws