<
Overzicht

Dit zijn de best gelezen artikelen op Sportinnovator.nl dit jaar

Het jaar zit er weer bijna op en dat betekent dat er kan worden teruggekeken op wat er in 2020 allemaal is gebeurd en gepubliceerd. Het moge duidelijk zijn dat COVID-19 van grote invloed is geweest het afgelopen jaar, maar ondanks dat daar heel veel narigheid aan vast hangt, zijn er ook positieve dingen ontstaan. Dat zie je ook terug in de best gelezen artikelen die op deze website werden geplaatst. Een overzicht:

Redactie 28 december 2020, 11:00

Op nummer 5: Innovatie in de schijnwerpers: Gymzaal Klein Coolstraat in Rotterdam
Het topteam Sport stimuleert zoveel mogelijk het delen van innovaties op het gebied van sport en bewegen. Daarom zet Sportinnovator iedere maand één innovatie uit een gemeente in de schijnwerpers. Deze maand: gymzaal Klein Coolstraat in Rotterdam, een perfect voorbeeld van een moderne gymzaal.

Op nummer 4: Skills Garden Almere Haven, een speeltuin voor iedereen
Maak kennis met de Skills Garden in Almere Haven. Een speel- en sportplek voor iedereen waarbij de tien grondvormen van bewegen centraal staat. Zowel kinderen als adolescenten, volwassenen en ouderen kunnen in de kleurrijke Skills Garden zwaaien, rollen, hardlopen, overspelen, stoeien, klimmen, balanceren, mikken, gooien en springen. ‘’Er is voor ieder wat wils’’, klinkt René Wormhoudt opgetogen.

Op nummer 3: Aerosol reduction in indoor sports centre
Zaterdag 11 juli heeft in het kader van Covid-19 een onderzoek plaatsgevonden naar luchtkwaliteit en luchtreiniging tijdens sporten in een fitnessruimte bij de TU/Eindhoven. Doel van het onderzoek is te kijken hoe sportscholen en overige binnensportruimtes op een verantwoorde manier open kunnen blijven voor sporters, ook wanneer er minder buiten gesport kan worden of bij een tweede of derde golf van dit virus of toekomstige pandemieën. Er is een film gemaakt van deze testdag.

Op nummer 2: Winnaars innovatiecompetitie sport en COVID-19 bekend
Op 6 oktober 2020 zijn de winnaars van de SBIR (Small Business Innovation Research) Sportevenementen en de SBIR Sportaccommodaties bekend gemaakt. Het gaat om innovatieve producten en diensten van 14 ondernemers die bijdragen aan het veilig en toegankelijk maken van de sport in tijden van COVID-19. De SBIR’s zijn uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in opdracht van Sportinnovator en de ministeries van EZK en VWS.

Op nummer 1: Heb jij dé oplossing voor veilig binnensporten of voor het heropenen van sportevenementen?
Door de uitbraak van COVID-19 bevindt ook de sport- en beweegsector zich in een zeer lastige situatie. Sport(evenementen) kunnen zeer beperkt georganiseerd worden, omdat de kans op besmetting voor sporters en publiek te groot is. Sportinnovator en het Topteam Sport hebben daarom in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een innovatiecompetitie (SBIR) opgezet. Voor deze competitie is in totaal 2 miljoen euro beschikbaar.