Eindhovenaren hinkelen door de binnenstad met #040Beweegt

Het samenwerkingsverband #040Beweegt is een initiatief van Sportinnovator-centrum InnoSportLab Sport & Beweeg!, Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Sporthogeschool en de gemeente Eindhoven. Deze vier organisaties werken in Eindhoven intensief samen om met technologische innovaties zoveel mogelijk mensen duurzaam te laten sporten en bewegen. De stad Eindhoven is hierin een grote, real-life onderzoeksomgeving. Het ultieme doel? Een actieve stad met gezonde Eindhovenaren.

Redactie 14 september 2018, 09:00

#040Beweegt betrekt de inwoners van Eindhoven bij experimenten en onderzoeksprojecten. Het samenwerkingsverband omvat verschillende projecten, die allemaal hetzelfde doel hebben: Eindhovenaren aan het bewegen krijgen. Tot nu toe zijn er al een aantal projecten geïnitieerd. Een drietal voorbeelden.

Eckart Interactieve Beweegroute

In de wijk Eckart-Luytelaer is vanuit een co-creatie met inwoners een interactieve beweegroute aangelegd. Door middel van slim oplichtende tegels worden mensen uitgenodigd te bewegen. De partners hebben zich voor vijf jaar aan dit project verbonden.

Hinkelen tijdens het Winkelen

Hoe kunnen we de bezoekers van de binnenstad ‘even anders’ aan het bewegen krijgen dan normaal gesproken? Aan deze vraag wordt gewerkt in het onderzoeksproject ‘Hinkelen tijdens het Winkelen’. Met kleine interventies, zoals de van vroeger bekende stoepkrijt hinkelpaden, is gekeken of het gedrag van inwoners veranderd kan worden en zo kan bijdragen aan een gezondere binnenstad.

De Mobiele Eenheid

In het project De Mobiele Eenheid zijn verschillende interventies ontwikkeld en getest om op een andere manier in gesprek te komen met inwoners over hun beweegbehoeftes . Voorbeelden van deze interventies zijn een interactieve bakfiets als verleider om met inwoners in gesprek te komen, en een specifiek hiervoor ontworpen Beweegbox waar bewoners hun sport- en beweegideeën konden delen.

Gerelateerd nieuws

Sportinnovator gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies.

Sluiten