<
Overzicht

Fiets gratis virtueel de Vuelta-etappe Breda-Breda

De Spaanse rittenkoers Vuelta á España zou dit jaar in Nederland van start gaan. Het was de bedoeling dat het hele wielercircus middels een ploegentijdrit in Utrecht op vrijdag 14 augustus los zou worden gelaten in ons land. De tweede én derde etappe zouden door Noord-Brabant gaan. Dat dit niet meer doorgaat is (helaas) geen nieuws meer. Maar bij Brabantsport hebben ze nagedacht over hoe de Vuelta toch nog een Nederlands tintje te kunnen geven. En daar is een mooie oplossing voor bedacht.

Redactie 25 juli 2020, 15:15

Gemeente Breda en BrabantSport maken het mogelijk om van 10 tot en met 16 augustus 2020 de etappe Breda-Breda zelf virtueel vanuit huis gratis te rijden. De etappe zou in eerste instantie 194 kilometer lang zijn, dat is wat veel van het goede om nu digitaal te verrijden.

Daarom is er met softwareontwikkelaar Bkool een alternatieve route gemaakt. Deze alternatieve route is ’slechts’ dertig kilometer lang en omvat alle hoogtepunten van Breda en omliggende gemeenten. De ontwikkelaar heeft ervoor gezorgd dat de etappe in 3D en via video te rijden is. Tijdens het fietsen zie je dus de opvallendste gebouwen van West-Brabant op je route.

Het evenement wordt op zondag 16 augustus afgesloten in de Koepel van Breda. Daar kunnen 75 deelnemers namelijk samen met oud-etappewinnaar Lars Boom te koersen op het virtuele parcours. Wil je je daarvoor opgeven? Klik dan HIER.

Gerelateerd nieuws