Overzicht

Innovatievouchers beschikbaar voor gemeenten, sportbonden en/of bedrijven!

Heb je als gemeente, sportbond of bedrijf een kennis- of innovatievraag op het gebied van sport en bewegen? Met een Sportinnovator Voucher wordt de expertise van een Sportinnovator-centrum ingezet voor het beantwoorden van deze vraag. Sportinnovator-centra zijn broedplaatsen van innovatie met een eigen expertise en zij kunnen u gericht helpen.

Redactie 27 februari 2024, 11:00

Het doel van de Sportinnovator vouchers is om innovatie op het gebied van sporten en sportief bewegen aan te jagen. Dit kan bijvoorbeeld door verkenning van een innovatievraag, validatie en/of marktintroductie van een innovatie op één van de ambities van Sportinnovator: Meer sporten en sportief bewegen: voor iedereen op elk niveau; Beter presteren in topsport; Sneller verduurzamen van sport en sportaccommodaties.

Wie kan er aanvragen

Let op! De deadline voor het indienen van de Sportinnovator netwerkvoucher ligt vóór die van de Sportinnovator Innovatievoucher. Dien uw aanvraag op tijd in.

  • De innovatievoucher wordt aangevraagd door een Sportinnovator-centrum samen met een praktijkpartner uit de quadruple helix (kennisinstelling, bedrijf, overheid en sportorganisatie). Wilt u als praktijkpartner (bijvoorbeeld als gemeente, sportbond, sportaanbieder, kennisinstelling en/of sportbedrijf) aanspraak maken op een innovatievoucher? Neem dan contact op met een van de Sportinnovator-centra.
  • De netwerkvoucher wordt aangevraagd door een Sportinnovator-centrum. De aanvraag mag samen met een praktijkpartner ingediend worden, dit is niet verplicht.

Budget

In deze subsidieronde worden per Sportinnovator-centrum maximaal 5 vouchers toegekend tot een maximaal bedrag van €25.000,-. Hiervoor zijn de vouchers van de volgende bedragen beschikbaar:

  • Een innovatievoucher van: €24.999,-, €20.000,-, €15.000,-, €10.000,- of €5.000,-. Voor alle innovatievouchers is cofinanciering verplicht. De aanvrager en samenwerkingspartner(s) dienen minimaal 50% van het totale projectbudget bij te dragen (in cash of in kind).
  • Een netwerkvoucher van maximaal €10.000,-

Tijdspad

Deadline indienen subsidieaanvraag netwerkvoucher11 juni 2024, 14.00 uur
Deadline indienen subsidieaanvraag innovatievoucher26 november 2024, 14.00 uur

Gerelateerd nieuws